Στέλεχος της ΕΡΤ σε Αντριάνα: Έχεις ωραίο μουτράκι, αν δεν υπακούσεις την έβαψες

2
40

Αποκλυπτήρια για τη διοίκηση της ΕΡΤ από τον δικηγόρο της Αντριάνας Παρασκευπούλου, η οποία αντιμετωπίζει ρεβανσιστική και σεξιστική συμπεριφορά.

Όπως τονίζει ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, στέλεχος της διοίκησης της ΕΡΤ της είπε με απαξιωτικό ύφος ότι έχει «ωραίο μουτράκι» και μπορεί να είναι χρήσιμη στο πρωινό δελτίο στις 6, ενώ αμέσως μετά την απείλησε ότι αν δεν υπακούσει «δεν ξέρει τι έχει να πάθει».

Διαβάστε την ανακοίνωσή του συνηγόρου της δημοσιογράφου:

 

«Προς αποκατάσταση της τρωθείσας αληθείας από την ΕΡΤ υπογραμμίζονται τα παρακάτω:
Ι. Ουδέποτε ορίσθηκε από την διοίκηση της ΕΡΤ η κ. Αντριάνα Παρασκευοπούλου ως παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων στις 6:00 π.μ. και αρνήθηκε να προσφέρει τις υπηρεσίες (άλλωστε για πολλά χρόνια στο παρελθόν εργαζόταν από τις 4 τα ξημερώματα, στις ενημερωτικές εκπομπές της δημόσιας τηλεόρασης για να συμβάλει στην πληρότητα τους).

ΙΙ. Της ανακοινώθηκε εγγράφως να εργαστεί ως συντάκτρια στο  δελτίο των 12.00 και το πράττει  με συνέπεια.

ΙΙΙ. Στέλεχος της Διοίκησης της ΕΡΤ με απαξιωτικό ύφος προς γυναίκα και απειλητικό, προς εργαζόμενη δημοσιογράφο, της ανέφερε ότι «επειδή έχεις ωραίο μουτράκι, με ένα μακιγιάζ, μπορεί να είσαι χρήσιμη στο σχεδιαζόμενο δελτίο στις 6:00 το πρωί», με την προειδοποίηση –συγχρόνως- ότι «εάν δεν υπακούσεις σε αυτά που σου λέμε, δεν ξέρεις τι έχεις να πάθεις».

Τέλος, υπενθυμίζω ότι η αξία του ανθρώπου προστατεύεται από το Σύνταγμα, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το Διεθνές σύμφωνο του Ο.Η.Ε. για  τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα του ανθρώπου».

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here