Στη Βουλή «φέρνει» ο Μητσοτάκης τα θέματα Παιδείας-Ζητεί προ Ημερησίας

0
6

 

Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την Παιδεία ζήτησε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Σώματος Νίκο Βούτση.

Μεταξύ άλλων, υποστηρίζει ότι «η πολιτική που ασκεί μέχρι σήμερα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στον τομέα της παιδείας αποτελεί οδοστρωτήρα για το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει ότι αποφάσεις που λαμβάνονται με ιδεολογική εμμονή προδίδουν «κομματοκρατία και αναξιοκρατία, εξίσωση προς τα κάτω, πολιτική παραπλάνηση, αυταρχισμό και επιβολή των βίαιων μειοψηφιών, εκπαιδευτικό επαρχιωτισμό και απομόνωση». Αλλά και «απόρριψη στοιχείων που επιβάλλεται να χαρακτηρίζουν τις αλλαγές στην παιδεία: συναίνεση, αριστεία, αξιοποίηση νέων τεχνολογιών και εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών που αφορούν στη διδασκαλία και στη μάθηση».

Ακόμη κάνει λόγο για «υποβάθμιση της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, εγκατάλειψη του ολοήμερου σχολείου, περιθωριοποίηση της ξενόγλωσσης παιδείας και πειραματική αντιμετώπιση της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο εξωτερικό».

Κατά τον πρόεδρο της Ν.Δ., από τις αρχές του 2015 «περισσότερες από 100 αποσπασματικές ρυθμίσεις έχουν αποσαρθρώσει όλες τις βαθμίδες της Παιδείας, ενώ με το νομοσχέδιο που τώρα κατέθεσε ο αρμόδιος υπουργός επιχειρεί να θέσει την ιδιωτική εκπαίδευση υπό πλήρη κρατικό έλεγχο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here