Στη Βουλή για την «ώρα του Πρωθυπουργού» το πρωί ο Αλ. Τσίπρας

0
5

 

Στη Βουλή, για την «ώρα του Πρωθυπουργού» θα βρεθεί την Παρασκευή στις 10.00 το πρωί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Ο κ. Τσίπρας θα απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Κουμουτσάκου, σχετικά με την προσφυγική/μεταναστευτική πολιτική της χώρας.

Στην επίκαιρη ερώτηση, ο κ. Κουμουτσάκος καταλογίζει στον Πρωθυπουργό ότι αποκρύπτει «σοβαρές πτυχές των όσων συμφωνήθηκαν» με εταίρους για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Παράλληλα, κάνει λόγο για κατάσταση που προκαλεί αβεβαιότητα, ανασφάλεια και ανησυχία σε όλους τους Έλληνες και κυρίως στους κατοίκους παραμεθόριων περιοχών στη Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

«Υπογραμμίζεται ακόμη ότι ο Πρωθυπουργός δεν είπε σε τι ακριβώς συμφώνησε και ποιες μπορεί να είναι οι συνέπειες για τη χώρα, τα Εθνικά της συμφέροντα και τους πολίτες», συνεχίζει ο κ. Κουμουτσάκος και ρωτά τον Πρωθυπουργό.

  • Ποια η σύνδεση δημοσιονομικής και προσφυγικής –μεταναστευτικής πολιτικής;
  • Με βάση τη συμφωνία, μπορούν τα κράτη να κλείσουν τα σύνορά τους και οι πρόσφυγές και μετανάστες να εγκλωβιστούν στη χώρα μας;
  • Που θα εγκατασταθούν οι πέραν των 50.000 πρόσφυγες και μετανάστες;

«Θετική συμβολή» της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το προσφυγικό αναμένει η κυβέρνηση

Τη «θετική συμβολή» της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το προσφυγικό, αντί για την «ανέξοδη κριτική και τις αμφιλεγόμενες λαϊκιστικές κορώνες που ακούγονται μέχρι σήμερα, ιδιαίτερα από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας», αναμένει η κυβέρνηση, σύμφωνα με το πρωθυπουργικό γραφείο.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, οι δραματικές εικόνες από την Λέσβο είναι ενδεικτικές του δράματος που συγκλονίζει την περιοχή μας με την πρωτοφανή προσφυγική κρίση.

Παράλληλα το πρωθυπουργικό γραφείο σημειώνει ότι η ελληνική κυβέρνηση λαμβάνει συνεχώς μέτρα για την φιλοξενία των προσφύγων, καθώς και για την οργάνωση της φιλοξενίας, της ταυτοποίησης και της μετεγκατάστασης τους.
«Ο αγώνας αυτός είναι αγώνας για να αναδειχτεί το ανθρωπιστικό πρόσωπο της Ευρώπης, εκεί που άλλοι υψώνουν τις σημαίες της ξενοφοβίας και του ακροδεξιού λαϊκισμού», προστίθεται στην ανακοίνωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here