Στη Φινλανδία η δεύτερη μετεγκατάσταση προσφύγων από Ελλάδα

0
4
6109148

 

 Πρόσφυγες από την Ελλάδα θα δεχτεί η Φινλανδία στο πλαίσιο του προγράμματος μετεγκατάστασης της ΕΕ. Η μετεγκατάσταση θα γίνει την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου.

Πρόκειται για 24 πρόσφυγες, στην πλειονότητά τους οικογένειες, οι οποίοι έχουν υποβάλει αίτημα ασύλου στην Ελλάδα. Τα 16 άτομα κατάγονται από τη Συρία και τα οκτώ από το Ιράκ. Ανάμεσά τους βρίσκονται και τέσσερα μωρά, ηλικίας 1-3 χρονών.

Η επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές της Φινλανδίας έγιναν μέσω της Εθνικής Μονάδας Δουβλίνου, που υπάγεται στην Υπηρεσία Ασύλου. Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία οι πρόσφυγες διαμένουν στο κέντρο φιλοξενίας στον Ελαιώνα και σε ξενώνα της Άρσις.

Τα 24 άτομα θα ταξιδέψουν την Πέμπτη αεροπορικώς με την Aegean για το Ελσίνκι, με ενδιάμεσο σταθμό στην Κοπεγχάγη. Καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού θα τους συνοδεύει εκπρόσωπος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης. Τους αιτούντες άσυλο θα υποδεχτούν στο Ελσίνκι εκπρόσωποι της αντίστοιχης Εθνικής μονάδας Δουβλίνου της Φινλανδίας.

Επίσης, έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για τις μετεγκαταστάσεις προσφύγων από την Ελλάδα στη Γερμανία (δέκα άτομα), τη Λιθουανία (τέσσερα άτομα) και την Πορτογαλία (οκτώ άτομα).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here