Στη Λέσβο οι πρέσβεις των χωρών της Ε.Ε. στην Ελλάδα

0
8

 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποίησαν στη Μυτιλήνη, με πρωτοβουλία του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, οι πρέσβεις στην Ελλάδα των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των χωρών μελών της Σένγκεν.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Μουζάλας, «θέλαμε να δούνε από κοντά τις πραγματικές συνθήκες κάτω από τις οποίες δουλεύουμε στο προσφυγικό, τις προσπάθειες που έχουμε κάνει για τη διαχείριση του τεράστιου αυτού προβλήματος».

Αμέσως μετά την άφιξη τους στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης οι πρέσβεις έγιναν μάρτυρες της άφιξης μιας λέμβου με δεκάδες μετανάστες και πρόσφυγες.

Ακολούθησαν επισκέψεις στον καταυλισμό Σύρων προσφύγων στον Καρά Τεπέ και στο Κέντρο Καταγραφής και Διαπίστευσης Μεταναστών και προσφύγων στη Μόρια, ενώ αργά το μεσημέρι επιβιβάστηκαν σε σκάφος Ανοικτής Θάλασσας του Λιμενικού Σώματος και έπλευσαν στη θαλάσσια οριογραμμή Ελλάδας και Τουρκίας.

Ο Γιάννης Μουζάλας, ο Νίκος Ξυδάκης και οι πρέσβεις συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Λέσβου, Σπύρο Γαληνό, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.

«Έπρεπε», εξήγησε ο κ. Μουζάλας, «να δουν από πού έρχονται οι βάρκες και να τους εξηγήσουμε για ακόμα μια φορά ότι στη θάλασσα η δουλειά που κάνουμε για να υπερασπιστούμε τα σύνορα της Ευρώπης είναι να διασώζουμε τους ανθρώπους. Δεν γίνεται απώθηση στη θάλασσα.

Στα στεριανά μας σύνορα μπορούμε και κρατάμε απέξω τους ανθρώπους που δεν έχουν το δικαίωμα να μπούνε. Στα θαλασσινά σύνορα πρέπει να τους σώζουμε».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here