Στην έδρα του ΟΗΕ θα κυματίζει πλέον η Παλαιστινιακή σημαία

0
10

Η σημαία της Παλαιστινιακής Αρχής θα κυματίζει πλέον στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, καθώς η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία το παλαιστινιακό ψήφισμα, προκαλώντας την αντίδραση του Ισραήλ.

Από τα 193 μέλη του ΟΗΕ, τα 119 ψήφισαν υπέρ της πρότασης. Μεταξύ των οκτώ κρατών που την καταψήφισαν συγκαταλέγονται οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ.

Οι περισσότερες χώρες-μέλη της 28μελούς Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν μεταξύ των 45 κρατών που απείχαν από την ψηφοφορία. Από τα μέλη της Ε.Ε., υπέρ της πρότασης ψήφισαν Γαλλία,  Σουηδία, Ιταλία, Ισπανία, Ιρλανδία, Σλοβενία, Μάλτα, Πολωνία, Λουξεμβούργο και Βέλγιο.

Σύμφωνα με το ψήφισμα, οι σημαίες των κρατών-παρατηρητών που δεν είναι μέλη του οργανισμού, όπως η Παλαιστίνη, μπορούν να υψωθούν στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη και σε γραφεία του οργανισμού, μετά τις σημαίες των κρατών-μελών.
Παλαιστίνιοι διπλωμάτες είπαν ότι η σημαία τους θα υψωθεί στις 30 Σεπτεμβρίου, την ημέρα που ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς θα απευθυνθεί στους ηγέτες κρατών-μελών στην ετήσια συνάντηση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here