Στην Ειδομένη εκπρόσωπος του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα

0
6

 

Την Ειδομένη επισκέφθηκε, ο ειδικός εισηγητής των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα των μεταναστών, Φρανσουά Κρεπό.

Ο κ. Κρεπό συναντήθηκε με εκπροσώπους των Γιατρών Χωρίς Σύνορα,οι οποίοι τον ενημέρωσαν για την κατάσταση στην Ειδομένη αλλά και για τα προβλήματα, με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωποι, σε καθημερινή βάση, οι περίπου 10.000 πρόσφυγες που βρίσκονται στον άτυπο καταυλισμό, στα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ.

Όπως δήλωσε ο συντονιστής πεδίου των ΓΧΣ, Εμανουέλ Μασάρ, ένα από τα ζητήματα που έθεσε η οργάνωση στον ειδικό εισηγητή των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα των μεταναστών ήταν το γεγονός ότι «σε καθημερινή βάση βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις συνέπειες της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ό,τι αφορά τους πρόσφυγες, ιδιαίτερα δε της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, που είναι παντελώς απάνθρωπη και κατά του πνεύματος των νόμων της ΕΕ και της προστασίας των μεταναστών«.

Νωρίτερα, ο ειδικός εισηγητής των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα των μεταναστών επισκέφθηκε το αστυνομικό τμήμα στο Πολύκαστρο.

Η επίσκεψη του κ. Κρεπό στην Ελλάδα, που ξεκίνησε την Πέμπτη, θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here