Στην Ελλάδα οι χάλκινοι Ολυμπιονίκες Μάντης και Καγιαλής

0
38

 

Συγκίνηση που δεν είχαν νιώσει ούτε στον τελικό της ιστιοπλοΐας 470 στο Ρίο, αισθάνθηκαν κατά την άφιξή τους στην Ελλάδα από το Ρίο, βλέποντας την υποδοχή που τους επιφύλαξε ο κόσμος για το χάλκινο μετάλλιο, οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής.

Το ελληνικό δίδυμο της ιστιοπλοΐας πάτησε αθηναϊκό έδαφος το μεσημέρι, επιστρέφοντας με το χάλκινο ολυμπιακό μετάλλιο από τους φετινούς Αγώνες του Ρίο.

«Ήταν ένας αγώνας πολλών ημερών και κρίθηκε στην τελευταία κούρσα. Τέτοια συναισθήματα με τόσο κόσμο δεν τα έχουμε ξαναζήσει. Τόσο άγχος δεν είχαμε ούτε στον τελικό. Τιμή μας που είμαστε Έλληνες, που φοράμε τη γαλανόλευκη. Αγαπάμε τη χώρα μας, όλοι οι Έλληνες μας στήριξαν. Ακόμα και τώρα τρέμω από τη συγκίνηση. Ο απλός κόσμος, όλοι οι φίλοι μας, δεν ξέρω πραγματικά τι να πω. Χάσαμε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο και αυτό μας πείσμωσε ακόμα περισσότερο», δήλωσε ο Καγιαλής στην ΕΡΤ από το Ελευθέριος Βενιζέλος.

«Τι να πούμε, είμαστε χαρούμενοι. Δεν έχουν συνηθίσει τέτοιες υποδοχές. Δικαιώνονται οι κόποι μας. Όπως ξαναείπα, πήγαν όλα βάσει προγράμματος, λείψαμε πολύ, δουλέψαμε πολύ. Κανείς να μην παρατάει τα όνειρά του, τα πάντα γίνονται πραγματικότητα αν κοπιάζουμε . Οι Αυστραλοί είναι τεράστιοι αθλητές, έχουν κερδίσει 7 παγκόσμιους τίτλους και το μετάλλιο κρίθηκε στην ισοβαθμία. Αυτό είναι ένα επιπλέον κίνητρο για να δώσουμε κάτι επιπλέον για το Τόκιο. Ο Νίκος Λάσκαρης ήρθε τη στιγμή που έπρεπε, τη στιγμή που χρειαζόμασταν τα χρήματα για να κάνουμε την προετοιμασία όπως έπρεπε και να φτάσουμε στην θέση που είμαστε σήμερα» είπε από την πλευρά του ο Παναγιώτης Μάντης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here