Στη φυλακή από σήμερα ο Εχούντ Όλμερτ

0
7

 

Ο πρώην πρωθυπουργός Εχούντ Όλμερτ εισήλθε σήμερα στη φυλακή Ράμλεχ για να εκτίσει ποινή 19 μηνών για διαφθορά και έγινε έτσι ο πρώτος πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ που φυλακίζεται.

Ο 70χρονος Όλμερτ, επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης από το 2006 έως το 2009, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 18 μηνών για παθητική δωροδοκία όταν ήταν δήμαρχος της Ιερουσαλήμ, από το 1993 έως το 2003. Στην ποινή αυτή προστέθηκε την περασμένη εβδομάδα ένας μήνας φυλάκιση για παρακώλυση της δικαιοσύνης.

Ο Όλμερτ έφθασε στη φυλακή συνοδευόμενος από φρουρούς εσωτερικής ασφάλειας που του είχαν διατεθεί εξαιτίας της ιδιότητάς του ως πρώην πρωθυπουργού, αλλά εισήλθε μόνος του στη φυλακή. Στο εξής εναποτίθεται στη σωφρονιστική διοίκηση η διασφάλιση της προστασίας του.

Σήμερα το πρωί, προτού πάρει τον δρόμο της φυλακής, ο Όλμερτ δημοσιοποίησε ένα βίντεο όπου εμφανίζεται με μπλε πουκάμισο και πολύ καταβεβλημένος.

«Είναι με πολύ βαριά καρδιά που αποδέχομαι σήμερα την καταδίκη μου. Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου», λέει.

«Διαψεύδω όλες τις κατηγορίες διαφθοράς που έχουν διατυπωθεί σε βάρος μου», λέει ο Όλμερτ.

«Στη διάρκεια της μακράς σταδιοδρομίας μου, έχω κι εγώ διαπράξει λάθη ακόμη και αν, για εμένα, κανένα από αυτά δεν είναι αξιόποινο. Πληρώνω ακριβά για ορισμένα από αυτά, ίσως πολύ ακριβά», προσθέτει ο Ισραηλινός πρώην πρωθυπουργός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here