Στη γενιά των 700 ευρώ ο λογαριασμός…

0
6

 

Μισό μηνιάτικο σε φόρο εισοδήματος ζητούν από τη γενιά των 700 ευρώ μετά τη συρρίκνωση του αφορολόγητου στα 8.636 ευρώ. Στα 12.000 ευρώ εισόδημα που ήταν η προεκλογική δέσμευση ΣΥΡΙΖΑ για το αφορολόγητο αντιστοιχεί φόρος 740 ευρώ.

Στη γενιά των 700 ευρώ, η οποία δεν έχει προλάβει να δημιουργήσει οικογένεια, στέλνει η κυβέρνηση ένα μεγάλο μέρος του φορολογαριασμού των 1,9 δισ. ευρώ, ζητώντας μισό μηνιάτικο σε φόρο εισοδήματος κάθε χρόνο, σύμφωνα με τα «Νέα».

Μετά τη νέα συρρίκνωση του αφορολόγητου έως και τα 8.636 €, μισθωτός των 700 ευρώ στον ιδιωτικό τομέα χωρίς παιδιά θα πρέπει να πληρώσει στην Εφορία για τα φετινά του εισοδήματα 300 ευρώ.

Στα 12.000 ευρώ εισοδήματος, τα οποία με βάση τις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης θα ήταν αφορολόγητα, πλέον αντιστοιχεί φόρος 740 ευρώ για φορολογούμενο χωρίς παιδιά ή 540 ευρώ για φορολογούμενο με τρία παιδιά.

Η κυβέρνηση με μια τροπολογία δέκα αράδων, τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, αύξησε τον βαρύ λογαριασμό των 1,7 δισ. ευρώ από τις αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος κατά επιπλέον 200 εκατ. ευρώ, καταπατώντας ακόμη και τις πιο νωπές «κόκκινες γραμμές» που η ίδια είχε θέσει, γράφουν τα «Νέα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here