Στη Γη έπειτα από 340 ημέρες στο Διάστημα

0
6
????????????????????????????????????

 

Τρεις αστροναύτες,ανάμεσά τους ο Αμερικανός Σκοτ Κέλι και ο Ρώσος Μιχαήλ Κορνιένκο που παρέμειναν στον Διεθνή Διαστημικό σταθμό περίπου έναν χρόνο για να προετοιμάσουν μελλοντικές επανδρωμένες αποστολές για τον Άρη, επέστρεψαν στη Γη.

Ο 55χρονος Κορνιένκο και ο 52χρονος Κέλι είχαν φθάσει στο ΔΔΣ στις 27 Μαρτίου 2015. Συνολικά, παρέμειναν σχεδόν ένα χρόνο στο διαστημικό σταθμό, τη μεγαλύτερη συνεχόμενη περίοδο μετά το 2000, όταν ο ΔΔΣ άρχισε να φιλοξενεί πλήρωμα.

Κατά τη διάρκεια της μακράς παραμονής τους, οι δύο άνδρες υποβάλλονταν τακτικά σε ιατρικές εξετάσεις και σε σειρά τεστ και αναλύσεων για να εξεταστούν οι συνέπειες μακροπρόθεσμα της μικροβαρύτητας στον ανθρώπινο οργανισμό.

Ο δίδυμος αδελφός του Σκοτ Κέλι, ο πρώην αστροναύτης Μαρκ Κέλι, μετείχε επίσης από εδάφους στο πείραμα αυτό. Όλα τα δεδομένα που συλλέχθηκαν από τα δύο αδέλφια αναμένεται να δώσουν ακριβή και χρήσιμα σημεία σύγκρισης για την ψυχολογική επίδραση του μεγάλης διαρκείας ταξιδιού στο διάστημα.

Σε συνέντευξή του την περασμένη Πέμπτη, ο Σκοτ Κέλι είχε πει ότι αισθανόταν καλά ψυχολογικά και ότι θα μπορούσε, αν είναι αναγκαίο, να έμενε ακόμη 100 ημέρες. «Θα μπορούσα να μείνω ακόμη ένα χρόνο αν χρειαζόταν» είχε δηλώσει ενώ παραδέχτηκε ότι «ανυπομονεί να επιστρέψει» για να βρεθεί μαζί με την οικογένειά του και τους φίλους του.

Ο αστροναύτης είχε εξηγήσει επίσης ότι είχε επηρεαστεί από την έλλειψη πόσιμου νερού , η οποία κάνει δύσκολη την κατάσταση όσον αφορά για παράδειγμα τη σωματική υγιεινή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here