Στη Νέα Υόρκη από σήμερα και για μία βδομάδα ο Τσίπρας

0
6
Greek Prime Minister Alexis Tsipras, traveling to Latvia by military aircraft C-130, airborn, May 21, 2015 / Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε ταξίδι στη Λετονία με πολεμικό αεροσκάφος C-130, στον αέρα, 21 Μαίου, 2015

Την πρώτη του επίσκεψη στις ΗΠΑ με την ιδιότητα του πρωθυπουργού και την πρώτη του ομιλία στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ θα πραγματοποιήσει ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μεταβαίνει σήμερα στη Νέα Υόρκη.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να συναντήσει τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και τον υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι. Αναμένεται να συναντηθεί επίσης, μεταξύ άλλων, με τους ηγέτες της Βραζιλίας, της Αιγύπτου, της Παλαιστίνης, με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν και τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου.

Τον κ. Τσίπρα συνοδεύει στο ταξίδι του ο κ. Κοτζιάς  ο οποίος θα πραγματοποιήσει διαδοχικές συναντήσεις με αρκετούς ομολόγους του, αλλά και αξιωματούχους άλλων χωρών.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών του Έλληνα πρωθυπουργού θα βρεθεί η προσφυγική κρίση και η αντιμετώπισή της με διεθνή συνεργασία. Με τον Αχμέτ Νταβούτογλου ο πρωθυπουργός θα συζητήσει τις διμερείς σχέσεις και την συνεργασία των δύο χωρών για τους πρόσφυγες, καθώς και το Κυπριακό, θέμα που θα κυριαρχήσει στην συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Το Κυπριακό, αλλά και το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ θα συζητηθεί κατά την συνάντησή του Αλέξη Τσίπρα με τον Μπαν Κι Μουν, ενώ, θέμα των συζητήσεων που θα γίνουν στη Νέα Υόρκη αφορά και το θέμα του ISIS και την αντιμετώπισή του.

Να σημειωθεί ότι κ. Τσίπρας θα μιλήσει στην γενική συνέλευση του ΟΗΕ την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου και επιστρέψει πάλι στην Αθήνα την επομένη, 2 Οκτωβρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here