Στη Θεσσαλονίκη ο Πρ. Παυλόπουλος από αύριο έως Τετάρτη

0
5

Στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται αύριο έως την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, για να παραστεί στις εορταστικής εκδηλώσεις για τον εορτασμό του πολιούχου Αγίου Δημητρίου, της επετείου της απελευθέρωσης της πόλης και του έπους του ’40.

Μετά το τέλος της δοξολογίας θα αναχωρήσει για την πλατεία Αριστοτέλους και στις 12:30 θα μεταβεί στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ. Στο Περίπτερο 2 θα εγκαινιάσει την έκθεση με τίτλο «Το ΑΠΕ στο έπος του ΄40», που διοργανώνουν το ΑΠΕ-ΜΠΕ και η ΔΕΘ-HELEXPO σε συνεργασία με το αρχείο του Κώστα Γκιουλέκα, και στη συνέχεια θα ξεναγηθεί στην έκθεση με τα αντίγραφα των «Μαγεμένων» στο Περίπτερο 3.

Στη 1:30 μετά το μεσημέρι θα μιλήσει στη Λέσχη Αξιωματικών στη διάρκεια γεύματος που παραθέτει προς τιμήν του ο διοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού.

Στις 5:00 μμ Θα επισκεφθεί το Μουσείο Μακεδονικού αγώνα, στη συνέχεια την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών και στις 6:00 μμ Θα παραστεί στην εκδήλωση για τον πανηγυρικό της ημέρας που θα γίνει στην αίθουσα τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου.

Το πρωί της Τρίτης ο κ. Παυλόπουλος θα επισκεφθεί το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Οχυρό Ρούπελ. Ακολούθως θα επισκεφθεί το Ησυχαστήριο Τιμίου Προδρόμου στο Ακριτοχώρι Σιδηροκάστρου.

Στις 6:15 μμ Θα επισκεφθεί το Πολεμικό Μουσείο και θα ξεναγηθεί στην έκθεση του βουλευτή Κώστα Γκιουλέκα για τον πόλεμο του 1940-41. και στις 7:10 μμ θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Την Τετάρτη στις 10:30 το πρωί θα καταθέσει στεφάνι στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού, στις 11 θα παρακολουθήσει τη στρατιωτική παρέλαση στην παραλιακή Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, αμέσως μετά θα επισκεφθεί το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Αθήνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here