Στη Βουλή η ελληνική πρόταση – Αύριο η ψηφοφορία

 

Η ελληνική πρόταση θα κατατεθεί απόψε στη βουλή, σύμφωνα με πληροφορίες,  προκειμένου την Παρασκευή με τη μορφή του κατεπείγοντος να συζητηθεί και να ψηφιστεί στην επιτροπή και στην ολομέλεια, όχι για την τελική έγκριση, αλλά για να εγκριθεί ως βάση επί της οποίας θα διαπραγματευτεί ο πρωθυπουργός, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ο υπουργός Οικονομικών με τους θεσμούς.

Το κείμενο της πρότασης θα αποσταλεί με e-mail από το υπουργείο Οικονομικών στον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ, ο οποίος και θα το κοινοποιήσει στους υπουργούς Οικονομικών των κρατών – μελών της Ευρωζώνης.

Αναλυτικότερα, η ελληνική πρόταση κατατίθεται απόψε στην Βουλή, προκειμένου την Παρασκευή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος να λάβει γνώση η Ολομέλεια, από την οποία θα ζητηθεί η εξουσιοδότηση προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο να διαπραγματευθούν επί τη βάσει αυτού του κειμένου.

Αφού ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση το οριστικό κείμενο θα κατατεθεί και πάλι στη Βουλή, προκειμένου να πάρει εκ νέου έγκριση και να γίνει νόμος του κράτους.

Νωρίτερα είχε κληθεί στο Μέγαρο Μαξίμου η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, προκειμένου να συζητηθεί η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί, με τη μορφή του κατεπείγοντος.

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*