Στη Βουλή κατατέθηκαν τα κείμενα των θεσμών (VIDEO)

 

Τα κείμενα (σε ελληνικά και αγγλικά) επί των οποίων θα τοποθετηθούν δημοψηφισματικά οι πολίτες κατέθεσε η κυβέρνηση, στη Βουλή.

Πρόκειται για δύο έγγραφα που δόθηκαν από τους δανειστές στην ελληνική αποστολή στα αγγλικά και μεταφράστηκαν στα ελληνικά.

Συγκεκριμένα είναι το σχέδιο συμφωνίας το οποίο κατέθεσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο Eurogroup της 25/6/2015 και αποτελείται από 2 έγγραφα, τα οποία συγκροτούν την πρόταση επί της οποίας προτείνεται το δημοψήφισμα:

το πρώτο έγγραφο τιτλοφορείται «Reforms for the completion of the Current Program and Beyond» (Μεταρρυθμίσεις για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και πέραν αυτού) και

το δεύτερο «Preliminary Debt sustainability analysis» (προκαταρκτική ανάλυση βιωσιμότητας χρέους).


Η Πρόεδρος της Βουλής έκανε λόγο για «κατάπτυστα κείμενα», «απεχθέστατες ρυθμίσεις οι οποίες δεν είναι επ’ ωφελεία του δημοσίου συμφέροντος» και αναφέρθηκε στον «Έμπορο της Βενετίας».

Η πρώην Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και ο Βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης διαμαρτυρήθηκαν λέγοντας ότι αυτά πρέπει να τα πει από το έδρανο του Βουλευτή και όχι την θέση της Προέδρου.

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*