Στη Βουλή οι δύο μηνυτήριες αναφορές για τον Βαρουφάκη

0
9

 

Στη βουλή αναμένεται να διαβιβαστούν, όπως όλα δείχνουν, οι δυο μηνυτήριες αναφορές που έχουν κατατεθεί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου από τον πρόεδρο του κόμματος «Τελεία», Απόστολο Γκλέτσο και τον δικηγόρο Π. Γιαννόπουλο.

Με τις δυο αναφορές ζητείται η παραπομπή του κ. Βαρουφάκη στο Ειδικό Δικαστήριο για τους χειρισμούς του το τελευταίο εξάμηνο στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους όσον αφορά στην υπογραφή συμφωνίας για την διάσωση της χώρας.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους η εμπλοκή σε μηνυτήρια αναφορά ονόματος υπουργού, «δένει» τα χέρια της Δικαιοσύνης, η οποία οφείλει βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών να τις διαβιβάσει χωρίς αξιολόγηση (αμελλητί) στη Βουλή.

Όσον αφορά στα δημοσιεύματα για το «plan B» έτσι όπως το περιέγραψε σε οικονομικό forum στις 16 Ιουλίου ο Γιάνης Βαρουφάκης και για το όποιο εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου ζήτησαν με δηλώσεις και ανακοινώσεις τους την παρέμβαση της Δικαιοσύνης, πληροφορίες αναφέρουν ότι η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μελετά εάν μπορεί να παρέμβει ή όχι.

Νομικοί κύκλοι πάντως εκφράζουν τον προβληματισμό τους για το αν μπορεί να στοιχειοθετηθεί αξιόποινη πράξη από το περιεχόμενο των δημοσιευμάτων και την ομιλία του κ. Βαρουφάκη στο forum, ενώ σημειώνουν πως μια τέτοια αξιολόγηση μπορεί να γίνει μόνο από τη Βουλή και όχι από τη δικαιοσύνη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here