Στίβος: Κυριακοπούλου και Φιλιππίδης οι κορυφαίοι το 2015

0
21

 

 

Η Νικόλ Κυριακοπούλου στις Γυναίκες και ο Κώστας Φιλιππίδης στους Άνδρες αναδείχθηκαν κορυφαίοι αθλητές της χρονιάς, ύστερα από τη διαδικτυακή ψηφοφορία που διενεργήθηκε μέσω της ιστοσελίδας του ΣΕΓΑΣ.

Ο Μιχάλης Αναστασάκης και η Ιλιάνα Κορισίδου αναδείχθηκαν, με τη σειρά τους, κορυφαίοι σε Νέους Άνδρες και Γυναίκες, ο Γιάννης Κυριαζής στους Έφηβους, η Αναστασία Μαρινάκου στις Νεάνιδες, ο Μίλτος Τεντόγλου στους Παίδες και η Αφροδίτη Μανιού στις Κορασίδες.

Η Κυριακοπούλου ήταν εξαρχής το φαβορί στις Γυναίκες, λόγω της κατάκτησης του χάλκινου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Πεκίνο και της επικράτησής της στο Diamond League και έλαβε ποσοστό 42,87%.
Πίσω της βρέθηκε η Κατερίνα Στεφανίδη, «ασημένια» το χειμώνα στο Ευρωπαϊκό κλειστού (20,44%), ενώ τρίτη ήταν η Σοφία Υφαντίδου με 12,90%.

Ο Κώστας Φιλιππίδης δεν κατάκτησε κάποιο μετάλλιο πέρυσι, όμως πραγματοποίησε σειρά εξαιρετικών εμφανίσεων που τον έφεραν στην πρώτη θέση των προτιμήσεων.

Ο 30χρονος άλτης βελτίωσε το πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ (5,91μ.) και ήταν δεύτερος στη συνολική βαθμολογία των Diamond League και 5ος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου.

Ο Φιλιππίδης έλαβε το 40% των ψήφων, ενώ δεύτερος ήταν ο πρωταθλητής των ψηλών εμπορίων Κώστας Δουβαλίδης με 24,93% και τρίτος ο Λυκούργος Τσάκωνας με 23%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here