Στην… αγκαλιά του Λένιν – Οι ερωτικές πόζες που άναψαν φωτιές (ΒΙΝΤΕΟ)

0
7

 

Νεαρή καλλιτέχνις ποζάρει γυμνή και ερωτοτροπεί με γλυπτά που αναπαριστούν προσωπικότητες πανρωσικής και παγκόσμιας εμβέλειας, γεγονός που ξεσήκωσε σάλο ενώ το Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσικής Ομοσπονδίας την κατηγορεί ότι χρειάζεται ψυχίατρο. Μάλιστα, αποφάσισε να εκθέσει το φωτογραφικό και βιντεοσκοπημένο υλικό της.

Η Μαρία Σιμτσούκ όπως είπε ήθελε να «ζωντανέψει κάπως τα μνημεία και να μην μένουν χωρίς αγάπη ή την προσοχή των πολιτών, ακόμη και τη σεξουαλική«, όπως η ίδια λεει. «Δεν είναι βανδαλισμός πραγματικά, αλλά αγάπη, χωρίς κάποια αρνητική έννοια ή καταστροφή«, συμπληρώνει. Πιστεύει ότι ίδιος ο Πούσκιν δεν θα ήταν αντίθετος με όσα έκανε με το άγαλμά του, γιατί «αφηνόταν στην αγάπη».

https://www.youtube.com/watch?v=IXRl0R5dTb0

Πιο ερωτικό πρόσωπο θεωρεί τον Λένιν, «είναι τρελά ερωτικός, γιατί κρατάει κόκκινη σημαία, είναι καραφλός κι έχει μια κλασική φαλλική όψη», όπως γράφει το ellada-russia.gr.

Η εκκεντρική καλλιτέχνιδα υλοποίησε το έργο της από το Δεκέμβριο έως Μάιο στη Γιάλτα, στην Κριμαία.

Σήμερα, το εκθέτει στη Μόσχα, με δωρεάν είσοδο, απ’ τη στιγμή, που δεν τη δέχτηκαν στην Μπιενάλε νέων καλλιτεχνών.

Η Μαρία Σιμτσούκ πήγαινε ακόμη και με πολύ κρύο στα πάρκα μέσα στα σκοτάδια, ενώ σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μια μέρα κάποιοι αστυνομικοί είδαν τον εικονολήπτη, που τη μαγνητοσκοπούσε και τον συμβούλευσαν να μην κυκλοφορεί μόνος στο σκοτάδι, αλλά δεν είδαν την ίδια γυμνή πάνω στο άγαλμα του εθνικού ποιητή της Ρωσίας Πούσκιν!

Έντονη ήταν η αντίδραση του κομμουνιστικού κόμματος που σε σχετική του ανακοίνωση τόνισε ότι ο αριθμός των ψυχικά άρρωστων μεγαλώνει στη Ρωσία, χαρακτηρίζοντας την καλλιτέχνιδα ψυχικά ασθενή.

«Ένα φυσιολογικό άτομο δεν θα πρέπει να ασχολείται με τέτοιες περιπτώσεις δεν συσχετίζονται με την κανονική συμπεριφορά. Δυστυχώς, ο αριθμός των άρρωστων ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων των ψυχικά, στη χώρα μας αυξάνεται. Κατά πάσα πιθανότητα, αυτό οφείλεται στην πολιτική, κοινωνική και οικονομική κρίση, με την ηθική κρίση», αναφέρεται σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here