Στην Αθήνα ο Λιου για μεταρρυθμίσεις και χρέος

0
2

 

Την Ελλάδα επισκέπτεται σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου που θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη στη χώρα μας με σκοπό να καλέσει να ενταθεί ο ρυθμός εφαρμογής «μεταρρυθμίσεων» ώστε να ανοίξει ο δρόμος για να συζητηθεί η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο του Αμερικανού υπουργού, ο Λιου «θα ενθαρρύνει την (ελληνική) κυβέρνηση να συνεχίσει να επιτυγχάνει σταθερά πρόοδο αυτό το καλοκαίρι σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις, ώστε οι Ευρωπαίοι να μπορέσουν να αρχίσουν να συζητούν το φθινόπωρο με το ΔΝΤ για το χρονοδιάγραμμα και τις λεπτομέρειες της ελάφρυνσης του χρέους», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τον Τζακ Λιου, οι ΗΠΑ, ο μεγαλύτερος μέτοχος του ΔΝΤ, έχουν υπογραμμίσει επανειλημμένα τη σημασία που δίνουν στην αποκατάσταση «της βιωσιμότητας» του ελληνικού χρέους. Ευρωπαϊκές δυνάμεις, ανάμεσά τους η Γερμανία, αντιμετωπίζουν ωστόσο εχθρικά κάθε ιδέα περί ελάφρυνσης χρέους, την οποία έχει προτείνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ο Τζακ Λιου θα συναντηθεί στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αλλά και με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο (την Πέμπτη, στις 11:00, στο υπουργείο Οικονομικών).

Κατόπιν, θα ταξιδέψει στο Τσένγκντου της Κίνας την Παρασκευή και το Σάββατο για να πάρει μέρος στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της G20.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here