Στην Αθήνα σήμερα οι τέσσερις επικεφαλής των θεσμών

0
5

Στην Αθήνα αναμένεται να καταφθάσουν σήμερα Τρίτη οι επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών, προκειμένου να ενημερωθούν για την πορεία στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων .

Οι Ντέκλαν Κοστέλο (Ευρωπαϊκή Επιτροπή), Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ) , Ράσμους Ρίφερ (ΕΚΤ) και Νίκολα Τζιαμαρόλι (ESΜ) θα έχουν επαφές με κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης και αναμένεται να επιστρέψουν ξανά στην Ελλάδα τον Νοέμβριο, ή τον Δεκέμβριο το αργότερο, για την επίσημη αξιολόγηση της οικονομίας.

Κομβικό σημείο είναι και η συνεδρίαση- μέσω τηλεδιάσκεψης- του Euro Working Group αύριο Τετάρτη, το οποίο αφενός θα προετοιμάσει τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 9 Νοεμβρίου και αφετέρου αναμένεται να εισηγηθεί στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) να δοθεί το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ έως τις 27 Οκτωβρίου.

Κύκλοι του ΥΠΟΙΚ χθες εκτιμούσαν ότι οι εργασίες των τεχνικών κλιμακίων  αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί  έως και την Παρασκευή και μόνο σε κάποια ειδική περίπτωση θα υπάρξει «follow up» το Σαββατοκύριακο, τονίζοντας, παράλληλα, ότι στόχος και των δύο πλευρών είναι να ολοκληρωθεί η συμφωνία όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here