Στην εντατική ο ιστορικός ηγέτης της Γερμανίας Χέλμουτ Κολ

0
35

 

Στην εντατική μονάδα σε νοσοκομείο στη Χαϊδελβέργη νοσηλεύεται ο  πρώην καγκελάριος και ιστορικός ηγέτης της Γερμανίας, Χέλμουτ Κολ.

Ο 85χρονος «πατέρας» της ενωμένης Γερμανίας, εισήλθε στην εντατική ύστερα από εγχείριση στο έντερο, ενώ, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το γερμανικό περιοδικό Bunte, ο Κολ παρέμενει χωρίς τις αισθήσεις του για αρκετή ώρα μετά το χειρουργείο.

Επικαλούμενο πηγές από το περιβάλλον του Κολ, το περιοδικό Bunte ανέφερε πως ο 85χρονος συντηρητικός πολιτικός είχε υποβληθεί σε εγχείρηση στον γοφό στις αρχές Μαΐου και επρόκειτο να πάει σε κέντρο αποκατάστασης στη Βαυαρία στις αρχές Ιουνίου, όμως τώρα είναι αμφίβολο κατά πόσο θα μπορούσε να γίνει αυτό.
Η κλινική στη Χαϊδελβέργη αρνήθηκε να σχολιάσει την πληροφορία.

Ο Κολ, ο καγκελάριος που έχει υπηρετήσει τις περισσότερες θητείες μεταπολεμικά στη Γερμανία (1982-1998), ήταν ένας από τους πιο επιβλητικούς ηγέτες της Ευρώπης το δεύτερο μισό του 20ού αιώνα αλλά τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και εμφανίζεται σε αναπηρικό καροτσάκι.

Στη Γερμανία θεωρείται ως ο πατέρας της ενοποίησης της χώρας. Έχει εργαστεί επίσης για την εισαγωγή του ευρώ μαζί με τον στενό σύμμαχό του, τον τότε πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Μιτεράν.

Τα τελευταία χρόνια ο Κολ έχει προβάλει τα οφέλη μίας μεγαλύτερης ευρωπαϊκής ενοποίησης και έχει εκφράσει αμφιβολίες για τον τρόπο με τον οποίο η πρώην προστατευόμενη του, η νυν καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, έχει διαχειριστεί την ευρωπαϊκή κρίση χρέους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here