Στην Καλαμάτα για το τριήμερο ο Νίκος Φίλης (ΒΙΝΤΕΟ)

0
12

 

  Τον αγαπημένο του προορισμό την Καλαμάτα, επισκέφθηκε Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, με αφορμή τον εορτασμό του Αγίου Πνεύματος.

Με t-shirt και καπέλο απόλαυσε τον καφέ του σε παραλιακό καφέ, και μιλώντας στην «Ε» , εξέφρασε τον θαυμασμό του για την πόλη, και δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για την ανοδική πορεία του τόπο, όπως ο ίδιος διαπίστωσε.

Όσον αφορά στις βάσεις που αναμένονται, είπε πως δεν μπορεί να εκτιμηθεί αν θα σημειώσουν πτώση ή άνοδο, καθώς δεν είναι δυνατόν να γίνει η σύγκριση, αφού με το νέο σύστημα οι εξετάσεις έγιναν σε 4 μόνο μαθήματα και δεν υπάρχει η προφορική βαθμολογία.

Για τις επικείμενες αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα, είπε για το σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση: «Δεν θα γίνει φέτος, δεν βιαζόμαστε, θέλουμε να κάνουμε συζήτηση για το θέμα αυτό. Αφορά όλες τις οικογένειες και τα παιδιά».

Επανέλαβε πως θα προσληφθούν 20.000 μόνιμοι εκπαιδευτικοί και τόνισε ότι και φέτος θα εργαστούν στην εκπαίδευση όσοι αναπληρωτές απασχολήθηκαν και πέρυσι, καθώς είναι αναγκαίοι, παρά το γεγονός πως μειώνονται οι ώρες διδασκαλίας.

Για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση είπε πως όλοι οι μαθητές θα έχουν 6 ώρες μάθημα καθημερινά και στη συνέχεια όσοι γονείς έχουν τις προϋποθέσεις τα παιδιά τους θα μπορούν να κάθονται μέχρι τις 4 το απόγευμα.

Στο γυμνάσιο θα γίνονται μόνο δύο 7ωρα, λιγότερες εξετάσεις και θα υπάρχει περισσότερος ωφέλιμος διδακτικός χρόνος όλη τη χρονιά.

Τέλος ο κ. Φίλης επέμεινε για ακόμα μια φορά πως οι αλλαγές γίνονται προς όφελος των παιδιών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here