Στηρίζει η Google την Χίλαρι κρυφά ;

0
3

 

 Στην τελική ευθεία για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, και η αντιπαράθεση έφτασε ακόμη και στις μεγάλες πλατφόρμες στο ίντερνετ.

Την περασμένη εβδομάδα, στο αμερικανικό σάιτ SourceFed παρουσιάστηκε ενα βίντεο όπου κατηγορούσε την φίρμα Mountain View ότι είχε τοποθετήσει ένα κρυφό σύστημα υπέρ της Χίλαρι στο σύστημά της μηχανής αναζήτησης.

Ο Matt Lieberman, δημοσιογράφος που έγραψε το άρθρο, ανέβασε και στιγμιότυπα από την μηχανή αναζήτησης.

Σύμφωνα με το άρθρο, όταν κάποιος πληκτρολογήσει στη μηχανή αναζήτησης «Hillary Clinton cri» η Google προτείνει φράσεις αναζήτησης όπως «Hillary Clinton crime reform» και «Hillary Clinton crisis», όχι όμως «Hillary Clinton crimes», όπως αντιθέτως κάνει η ανταγωνιστική μηχανή αναζήτησης της Microsoft, η Bing.

Hlliaryclintoncri

Παρομοίως, για την ημιτελή φράση «Hillary Clinton ind» η Google θα προτείνει κάθε λογής αναζητήσεις για τη δραστηριότητα της υποψήφιας για το χρίσμα των Δημοκρατικών στην Ιντιάνα ή στην Ινδία, δεν θα προτείνει όμως την αναζήτηση «Hillary Clinton indictment» (κατηγορητήριο) προφανώς σχετικά με την υπόθεση των e-mail όσο ήταν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

HillaryClintonind

Το βίντεο του  Λίμπερμαν

https://www.youtube.com/watch?v=PFxFRqNmXKg

Ο αντίπαλός της, Ντόναλντ Τραμπ, αντέδρασε με μια ανάρτηση στο τουίτερ «Αν αυτό ισχύει, τότε ντροπή στην Google».

Η Google, με μια ανακοίνωση στο μπλογκ της, διέψευσε ότι έχει πάρει το μέρος της Χίλαρι, δίνοντας εξηγήσεις για το πως λειτουργεί η μηχανή αναζήτησης.

«Η Google δεν παίρνει μέρος υπέρ κανενός υποψηφίου. Όσοι ισχυρίζονται το αντίθετο είναι γιατί δεν καταλαβαίνουν απλώς πώς λειτουργεί το σύστημα. Ο αλγόριθμος που εφαρμόζουμε δεν οδηγεί υπέρ ενός ή άλλου προσώπου ή έρευνας. Οι προβλέψεις που κάνουμε για να συμπληρώσουμε μια φράση στη μηχανή αναζήτησης βασίζονται πάνω σε πολλά δεδομένα, εκ των οποίων ποιό είναι το πιο αναζητούμενο αντικείμενο”.

Ο διευθυντής της ομάδας webspam της Google, Matt Cutts, αντέδρασε με μια σειρά από τουίτς:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here