Στις 13 Ιουλίου ο πλειστηριασμός για το Athens Ledra

0
6

 

Στις 13 Ιουλίου, αποφασίστηκε πως θα πραγματοποιηθεί ο πλειστηριασμός του ξενοδοχείου Athens Ledra.
Σε τριμερή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα μεταξύ του εκπροσώπου της εταιρίας, των εργαζομένων και του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Εργασίας κ. Ανδρέα Νεφελούδη, τονίστηκε η στάση της ιδιοκτησίας, που αρνείται να πληρώσει τις υποχρεώσεις της προς τους εργαζόμενους.

Πάντως, ούτε το υπουργείο Εργασίας έχει καταβάλλει στους περίπου 200 εργαζόμενους που είναι μήνες απλήρωτοι το επίδομα επίσχεσης, παρά το γεγονός ότι έχει ενεργοποιήσει όλες τις διαδικασίες για τη χορήγησή του.

Σε κάθε περίπτωση, εξετάζονται οι διαδικασίες για να καταστεί δυνατή η επίσπευση όλων των προϋποθέσεων για την οικονομική ανακούφιση των εργαζομένων, οι οποίες εστιάζονται στην πληρωμή δεδουλευμένων, αποζημιώσεων και στην προστασία θέσεων εργασίας.

Στο σκέλος του πλειστηριασμού, από παράγοντες της αγοράς εκτιμάται ότι με ένα τίμημα στα επίπεδα των 48 εκατ. ευρώ, είναι εφικτό να υπάρξει εξόφληση τόσο των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεων των εργαζομένων (περίπου 5 εκατ. ευρώ), όσο και των οφειλών προς τις τράπεζες και το ΙΚΑ.

Ήδη, ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί απο τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here