Στις 14 Νοεμβρίου η δίκη του δολοφόνου της Κοξ

0
7

 

Για τις 14 Νοεμβρίου ορίστηκε η δίκη του Τόμας Μέιρ που κατηγορείται για τη δολοφονία της βουλευτού των Εργατικών Τζο Κοξ την περασμένη εβδομάδα στην εκλογική περιφέρειά της, στη βόρεια Αγγλία.

Ο 52χρονος κατηγορείται ότι πυροβόλησε και μαχαίρωσε την Κοξ μέσα στη μέση του δρόμου, ενώ κατευθυνόταν σε μια συνάντηση που είχε προγραμματίσει με κατοίκους της πόλης Μπίρστολ. Ένας άνδρας 77 ετών που έσπευσε να βοηθήσει το θύμα δέχτηκε επίσης την επίθεση του Μέιρ και τραυματίστηκε ελαφρά.

Ο Μέιρ κρατείται σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στο Μπέλμαρς.
Το δικαστήριο όρισε επίσης ότι πριν ξεκινήσει η δίκη του ο Μέιρ θα εμφανιστεί άλλες δύο φορές ενώπιον της δικαιοσύνης, στις 19 Σεπτεμβρίου και στις 4 Οκτωβρίου, για να επιλέξει αν θα δηλώσει ένοχος ή όχι.

Στην πρώτη ακροαματική διαδικασία, το περασμένο Σάββατο, όταν ρωτήθηκε πώς ονομάζεται απάντησε «Θάνατος στους προδότες, ελευθερία στη Βρετανία».

Ο δικαστής Τζον Σόντερς είπε ότι η δίκη θα ξεκινήσει στις 14 Νοεμβρίου υπό την προεδρία ενός δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου, δεδομένου ότι η υπόθεση αντιμετωπίζεται ως «τρομοκρατική ενέργεια».

Ο Μέιρ αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της δολοφονίας, της πρόκλησης σοβαρής σωματικής βλάβης και της οπλοκατοχής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here