Στις 18.00 το νέο ραντεβού με τους θεσμούς

0
5

 

Μετά τις ολονύχτιες διαβουλεύσεις, πραγματοποιήθηκε πρόοδος αλλά δεν υπάρξει συμφωνία οπότε η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί στις 18.00 σήμερα. Αν και το ραντεβού αρχικά είχε οριστεί γι τις 15.00 τελικά μετατέθηκε τρεις ώρες αργότερα ώστε να είναι έτοιμα τα κείμενα που συντάσσονται μετά τη μαραθώνια ολονύχτια συνάντηση.

Ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι ελληνική πλευρά και δανειστές βρίσκονται κοντά στην κατάρτιση της λίστας με τα φορολογικά μέτρα, ενώ ξεκαθάρισε ότι η Αθήνα δεν συζητεί τη μείωση του αφορολόγητου ορίου.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση για τα κόκκινα δάνεια, είπε ότι υπάρχει σημαντική πρόοδος, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το ποια κόκκινα δάνεια θα εξαιρεθούν από την πώλησή τους σε funds.

Συνεχίζεται η διαπραγμάτευση δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας που συμμετείχε κι αυτός στις διαπραγματεύσεις με τους υπουργούς και τους θεσμούς.

Ωστόσο, η ελληνική πλευρά επιθυμεί το κλείσιμο των ανοιχτών μετώπων πριν από την αναχώρηση των επικεφαλής των θεσμών που είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here