Στις 16 Μαΐου αρχίζουν οι Πανελλαδικές

0
4

 

Έτοιμο είναι το σύστημα του υπουργείου Παιδείας να οργανώσει τις Πανελλαδικές Εξετάσεις που ξεκινούν τη Δευτέρα 16 Μαΐου, όπως ξεκαθάρισε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Επίσης όπως ανακοίνωσε, το τελευταίο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου θα βγουν οι βάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας.

Φέτος οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα είναι διπλές και οι υποψήφιοι νέου και παλαιού συστήματος θα εξεταστούν σε κοινά εξεταστικά κέντρα, σε κοινή ώρα εξέτασης, αλλά σε διαφορετική αίθουσα.

Τα εξεταστικά κέντρα θα είναι και φέτος 1.000 πανελλαδικά, με τα 850 εξ’ αυτών στα Γενικά Λύκεια και τα 150 στα Επαγγελματικά Λύκεια. Τα βαθμολογικά κέντρα θα είναι 40 πανελλαδικά.

Ο κ. Φίλης ζήτησε να σταματήσουν τα «παιχνίδια με τις πανελλαδικές εξετάσεις», αναφερόμενος στις συζητήσεις για το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων την περίοδο των Πανελλαδικών οι οποίες όμως αποτελούν απλά προτάσεις που δεν αναμένεται να υιοθετηθούν από τα συνδικαλιστικά όργανα του κλάδου, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here