Στις 29 Φεβρουαρίου η επόμενη δόση για επιδότηση σίτισης και ενοικίου

0
9

 

Σις 29 Φεβρουαρίου, θα καταβληθεί σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας η όγδοη δόση της επιδότησης σίτισης. Την ίδια ημέρα, θα καταβληθεί και η έβδομη κατά σειρά μηνιαία δόση για το επίδομα ενοικίου σε 20.823 δικαιούχους.

Σύμφωνα με σχετικό έγγραφο εγκρίθηκε η μεταφορά ποσού 17.427.000 ευρώ για να γίνει η καταβολή της επιδότησης σίτισης, μέσω της φόρτισης των εγκεκριμένων Καρτών Αλληλεγγύης.

Στο σχετικό έγγραφο, που φέρει την υπογραφή της αναπληρώτριας Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώς Φωτίου, τονίζεται ότι θα πιστωθούν τα ανάλογα ποσά (70-220 ευρώ το μήνα, ανά περίπτωση με βάση εισοδηματικά κριτήρια), στους 147.981 αρχικούς δικαιούχους.

Η καταβολή της επόμενης δόσης θα γίνει στο τέλος του τρέχοντος μήνα και όχι έως τις 25, όπως συνέβαινε έως τώρα, επειδή έπρεπε να ρυθμιστεί ένα τεχνικό και ουσιαστικό ζήτημα, δηλαδή να προστεθούν στη λίστα των δικαιούχων ακόμη 2.659 οι οποίοι εγκρίθηκαν μέσα από τη διαδικασία επανελέγχου των σχετικών ενστάσεων. Ειδικότερα, ήδη από τον προηγούμενο μήνα έχουν εγκριθεί μέσα από τη διαδικασία επανεξέτασης της σχετικής Επιτροπής ΚΥΑ, 2.403 δικαιούχοι, οι οποίοι στην τρέχουσα καταβολή θα λάβουν μαζί τρεις δόσεις της επιδότησης (4η, 5η και 6η δόση). Υπάρχουν όμως και άλλοι 256 δικαιούχοι που προέκυψαν μέσα από τους ελέγχους και τις εγκρίσεις που δόθηκαν κατά τον τρέχον μήνα και οι οποίοι στην καταβολή στο τέλος Φεβρουαρίου, θα λάβουν τις πρώτες έξι δόσεις της επιδότησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here