Στις οδούς των Ελλήνων

0
30

 

 

 

Παραμονές της εθνικής επετείου του ΟΧΙ!

Με μια Ελλάδα που έχει συνθλιβεί από τις διαρκείς διαψεύσεις, σε όλο το φάσμα των μέχρι τώρα συνιστωσών που, εντέχνως και μέχρι πρόσφατα επιτυχώς, στήριζαν το  εκ του αποτελέσματος σαθρό όνειρο των Νεοελλήνων!

Η Ελλάδα αύριο θα πορευτεί στις οδούς της ένδοξης μνήμης και της απόλυτης εξαπάτησής της..

Στις οδούς της χώρας, σημαίες πλαστικές στα χέρια των μικρών κι ανυποψίαστων, αλλά και άλλες, δυσανάλογα μεγάλες στα χέρια εκείνων που θέλουν να μεταφέρουν το δικό τους παραμορφωμένο και επικίνδυνο μήνυμα!

Το ΟΧΙ των προγόνων θα γίνει μήνυμα μέσα από την  επικαιροποιημένη μετάφραση στα ζητούμενα της φετινής επετείου.

Πιο εκεί, οι πολλοίΕκείνοι που βρίσκονται ανάμεσα! Εκείνοι που διεκδικούνται! Οι θυμωμένοι πολλοί που σιωπούν, μπροστά στην νέα Ελλάδα που σκιαγραφείται μέσα από το θολό τοπίο, την ανασφάλεια και τον τρόμο της νέας μεγαλύτερης φτώχειας.

Στις οδούς των Ελλήνων δεν φαίνεται το τέλος της διαδρομής, η διέξοδος. Μόνο αφετηρία..

Στις οδούς των Ελλήνων παρελαύνουν τα μέτρα, οι γύπες της παγκόσμιας διαπλοκής, οι λίστες της διαφθοράς, οι δημεύσεις, τα νέα σισίτια, τα παγωμένα έργα, τα φτωχά σχολειά, οι αναξιοπαθούντες. τα λουκέτα, η νέα τάξη πραγμάτων, η νέα ιδιότυπη κατοχή και ένα καταρρακωμένο μέλλον που περιμένει στην αφετηρία να διαβεί!

Στις οδούς των Ελλήνων το μέτρο χάθηκε! Ποτέ ίσως και να μην υπήρξε, στην κρίση μας, στις αξίες μας, στις επιλογές μας, στην ίδια μας την ζωή!

Κι όμως, το μέτρο επιτακτικά θα πρέπει να αναζητηθεί!

Στον τρόπο ζωής μας, στις σχέσεις μας, στις επιλογές μας, στη χώρα μας.
Να γνωρίσουμε ποια Ελλάδα αρνούμαστε και ποια αναζητούμε να αγαπήσουμε απο την αρχή!

Να ζυγιστούν τα ΝΑΙ και τα ΟΧΙ μέσα απο βαθύ συλλογισμό..
Να γίνουν σωτήρια τα ΟΧΙ και να απομονώσουν τα ολέθρια ΝΑΙ.

Να μπορέσει ο νους να διακρίνει συνάμα τη βεβαιότητα και την καθαρότητα μιας κατάφασης και να μπορέσει την αποτροπή  μιας καταστρεπτικής άρνησης.

Στις οδούς των Ελλήνων το σύστημα και η τράπουλα ανακατεύεται βιαίως…

Κι επιτάσσει θολή σκέψη! Μην το αφήσεις! Μην το επιτρέψεις! Είναι η πρώτη εσωτερική επανάσταση! Τότε όλα μπορούν να συμβούν!
Και σε μένα και σε σένα και στην πατρίδα!

Χρόνια πολλά!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΜήνυση Χριστόδουλου Ξηρού για τις συνθήκες στις Φυλακές Νιγρίτας
Επόμενο άρθροΤο αποκαλυτικό ντεκολτέ της Όλγας Κεφαλογιάννη (ΕΙΚΟΝΕΣ)
Η Τζένη Σουκαρά γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά και δημοσιογραφεί από το 1988.Είναι πτυχιούχος της σχολής «Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας» και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια επικοινωνίας και τηλεόρασης στο ΒΒC και στην RAI.Ξεκίνησε από την ΕΡΑ2 ως ρεπόρτερ στην εκπομπή της Πέλης Κεφαλά το 1988 .Απο το 1991 ζει στην Κόρινθο και δημοσιογραφεί στα Περιφερειακά ΜΜΕ της Πελοποννήσου. Έχει διατελέσει Υπεύθυνη Ενημέρωσης της Περιφερειακής Τηλεόρασης SUPERTV (2003-20010) ενώ παράλληλα υπήρξε η βασική παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων και παρουσιάστρια εβδομαδιαίας πολιτικής εκπομπής. Σήμερα βρίσκεται στον ΗΛΕΚΤΡΑTV Πελοποννήσου ,ως Υπεύθυνη Προγράμματος και Ενημέρωσης ,κεντρική παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων καθώς επίσης και παρουσιάστρια εβδομαδιαίας πολιτικής εκπομπής. Δημοσιογραφεί και μέσα από τα ερτζιανά με καθημερινές ραδιοφωνικές εκπομπές πολιτικού περιεχομένου από το 1991 εως και σήμερα σε ραδιοφωνικούς σταθμούς της Κορινθίας ΗΛΕΚΤΡΑfm , JUST FM , FI και Πρωτο Κανάλι. Στον έντυπο τύπο έχει συνεργαστεί με την ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ , αρχισυντάκτρια και αρθρογράφος της καθημερινής εφημερίδας Πελοποννήσου «ΣΗΜΕΡΑ»(2008-2010),Υπεύθυνη Ύλης της Εφημερίδας «Μοριάς» και βασική αρθρογράφος της Κορινθιακής εφημερίδας «Πρωινή». Γνωρίζει γαλλικά και αγγλικά .Το χρονογράφημα είναι η μεγάλη της αγάπη και η διέξοδος αυτοέκφρασής της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here