Στις Βρυξέλλες ο Αλέξης Τσίπρας για τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.

0
6
AppleMark

 

Στις Βρυξέλλες μετέβη ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, στο επίκεντρο της οποίας αναμένεται να βρεθούν η προσφυγική κρίση.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σήμερα το πρωί  θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου, ενώ στις 11:00 θα συμμετάσχει σε συνάντηση κρατών-μελών της ΕΕ με την Τουρκία.

Στις 15:30 ο κ. Τσίπρας θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Βρετανό πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον.

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής, σήμερα και αύριο, στο τραπέζι των «28» θα βρεθεί η προσφυγική κρίση και η διαχείρισή της καθώς και η μετατροπή της Frontex σε ευρωπαϊκή συνοριοφυλακή και ακτοφυλακή.

Αναφορικά με τη συγκρότηση ευρωπαϊκής δύναμης για τη φύλαξη των συνόρων,  η Αθήνα θεωρεί ευπρόσδεκτη τη βοήθεια στα θαλάσσια σύνορα μας, αλλά υπογραμμίζει ότι επιχειρήσεις από μια τέτοιου είδους δομή δεν μπορεί να γίνονται χωρίς τη συγκατάθεση κράτους – μέλους. Θέση με την οποία συμφωνούν και άλλες χώρες όπως η  Ισπανία, η  Ουγγαρία και η Πολωνία.

Επιπλέον, η Αθήνα δεν θέλει να υπάρχει αναφορά σε κοινές επιχειρήσεις με τρίτες χώρες, αλλά συντονισμός επιχειρήσεων με τρίτες χώρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here