Στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο του ΕΛΚ ο Μητσοτάκης

0
8

 

Στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος συμμετέχει σήμερα ο πρόεδρος της Ν.Δ, η οποία θα επικεντρωθεί στο προσφυγικό και στην ενδεχόμενη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας.

Όπως αναφέρουν οι συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, θα επιμείνει να υποστηρίζει την εθνική στρατηγική όπως ορίστηκε στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η ΝΔ ζητά και ο πρωθυπουργός στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ να παραμείνει στο πλαίσιο της ίδιας εντολής.

Ο κ. Μητσοτάκης θα τονίσει ότι πρέπει να υπάρξει απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, γιατί χωρίς απόφαση διαιωνίζεται για τη χώρα μας αλλά και για την Ευρώπη, η σημερινή απαράδεκτη, τραγική κατάσταση στο προσφυγικό – μεταναστευτικό. Χωρίς απόφαση, η Ελλάδα θα παραμείνει με κλειστά σύνορα στο Βορρά και ανοιχτές τις εισροές μεταναστών και προσφύγων από την Ανατολή.

Θα ταχθεί υπέρ της συμφωνίας με την Τουρκία, με τη διευκρίνιση όμως ότι η συνεργασία με την Ε.Ε. δεν μπορεί να βασίζεται ούτε στη χρήση απειλών, ούτε στη χρήση τελεσιγράφων, προσφέροντας την πλήρη στήριξή του στην Κυπριακή Δημοκρατία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here