Στήθος με στήθος η Χίλαρι με τον Τραμπ

 

Για σκληρή εκλογική μάχη προετοιμάζονται ο Ντόναλντ Τραμπ υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ και η αντίπαλός του των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον καθώς οι δημοσκοπήσεις τους «βλέπουν» να κόβουν ισόπαλα το νήμα.

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος (Reuters/Ipsos States of the Nation project) η οποία συνδυάζει τις δημοσκοπήσεις με μία ανάλυση υπό διαφορετικά εκλογικά σενάρια, μια σειρά αμερικανικών πολιτειών όπως η Φλόριντα και το Οχάιο δεν θεωρούνται πλέον ότι θα δώσουν ποσοστό νίκης στη Χίλαρι Κλίντον,.

Η ανάλυση δείχνει ότι η Χίλαρι Κλίντον έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες να κερδίσει τις εκλογές, εάν αυτές πραγματοποιούνταν σήμερα.

Ωστόσο, ο Τραμπ συγκεντρώνει το ίδιο ποσοστό υποστήριξης που λαμβάνει η υποψήφια των Δημοκρατικών, σε αρκετές αμερικανικές πολιτείες.

Η Κλίντον έχει σήμερα ποσοστό εκλογικής νίκης στο 83%, με ένα μέσο ποσοστό 47 ψήφων στο Κολέγιο των Επιτρόπων, το εκλογικό όργανο που εκλέγει τον πρόεδρο.

Στο τέλος Αυγούστου, το ίδιο προεκλογικό πρόγραμμα δημοσκοπήσεων έδινε ποσοστό εκλογικής νίκης 95% στην Κλίντον, με μέσο όρο 108 ψήφων στο Κολέγιο των Επιτρόπων.

Ξεχωριστές δημοσκοπήσεις (Reuters/Ipsos) δείχνουν ότι το προβάδισμα των οκτώ ποσοστιαίων μονάδων που είχε η Κλίντον έναντι του Τραμπ, έχει χαθεί από την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου και μετά.

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*