Στίβος: Για το διαμάντι της IAAF και ο Φιλιππίδης

0
1

 

Μετά τη Νικόλ Κυριακοπούλου, ο Κώστας Φιλιππίδηςθα διεκδικήσει αύριο στις Βρυξέλλες το δεύτερο διαμάντι για τον ελληνικό στίβο.

Η αυλαία της φετινής σειράς του Diamond League πέφτει αύριο στην πρωτεύουσα του Βελγίου με τον δεύτερο τελικό, στον οποίο ο Έλληνας επικοντιστής ελπίζει να επαναλάβει το προ μίας εβδομάδας επίτευγμα της Κυριακοπούλου στη Ζυρίχη.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατάκτησε την πρώτη θέση στη συνολική βαθμολογία του άλματος επί κοντώ Γυναικών και πήρε ως έπαθλο το διαμάντι της IAAF και τα 40.000 δολάρια που αντιστοιχούν στην αξία του.

Ο Ελληνας πρωταθλητής διεκδικεί την πρώτη θέση για τρίτη συνεχή, μετρώντας 10 βαθμούς έναντι 13 του Γάλλου Ρενό Λαβιλενί, δηλαδή του αθλητή που έχει συλλέξει όλα τα διαμάντια από το 2010 και ύστερα.

Για να διακόψει το σπουδαίο σερί του παγκόσμιου ρέκορντμαν, ο Φιλιππίδης θα πρέπει να τον νικήσει. Ως τώρα έχει δείξει να είναι σε καλή κατάσταση, ενώ αδιαμφισβήτητα είναι από τους σταθερότερους αθλητές τη φετινή περίοδο, οπότε υπάρχει αρκετή αισιοδοξία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here