Στο Έλμαου της Βαυαρίας οι G7

Τους  ηγέτες της «Ομάδας των 7» υποδέχεται σήμερα η Άγκελα Μέρκελ, σε μία σύνοδο κορυφής που έχει να αντιμετωπίσει πλειάδα κρίσεων, από τα προβλήματα της Ελλάδας μέχρι τη σύρραξη στην Ουκρανία και τη διεθνή τρομοκρατία, και όλα αυτά υπό τη σκιά του μεγάλου απόντος, του Προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν. Πρόκειται για την τρίτη σύνοδο που διεξάγεται χωρίς τον Πούτιν, μετά τον αποκλεισμό του από το σχήμα της «Ομάδας των 8» έπειτα από την προσάρτηση της Κριμαίας, τον Μάρτιο 2014.

Το πρωί έφτασε στη Βαυαρία ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος θα συναντηθεί με την καγκελάριο της Γερμανίας.

Η συνάντηση των δύο ηγετών θα πραγματοποιηθεί στην κοινότητα Κρουν των βαυαρικών Άλπεων, όπου βρίσκεται ο Πύργος Ελμάου. Εκεί θα φιλοξενηθεί αργότερα σήμερα η σύνοδος κορυφής με τη συμμετοχή των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων των επτά οικονομικών δυνάμεων του πλανήτη.

Αν και επιθυμία της Μέρκελ είναι το ελληνικό ζήτημα να μην επισκιάσει τη σύνοδο, θεωρείται δεδομένο πως το θέμα θα απασχολήσει τους ηγέτες του G7. O Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται μάλιστα να κάνει και παρέμβαση για το ζήτημα, με απώτερο σκοπό να δώσει ώθηση στις συνομιλίες Αθήνας – δανειστών, ώστε το αδιέξοδο να τερματιστεί σύντομα

Υπενθυμίζεται πως χθες σημειώθηκαν συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας στο γερμανικό θέρετρο Γκάρμις- Παρτενκίρχεν, όπου χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν, ενάντια στη Σύνοδο της «Ομάδας των 7».

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*