Στο Eurogroup χωρίς προτάσεις αλλά με σημειώσεις σε χαρτί ξενοδοχείου

0
3

 

Έντονες αντιδράσεις και ποικίλα σχόλια έχει προκαλέσει η «αποκάλυψη» ότι ο νέος υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, προσήλθε στο τόσο κρίσιμο Eurogroup έχοντας κρατήσει σημειώσεις στο μπλοκ του ξενοδοχείου που διαμένει στις Βρυξέλλες.

Τα σχόλια αφορούν σε προχειρότητα εκ μέρους της διαπραγματευτικής ομάδας. Προχειρότητα σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή που όλες οι εξελίξεις κρέμονται από μια κλωστή.

Η δομή της ελληνικής άποψης περιγράφεται σε αυτό το πρόχειρο σημείωμα και περικλείεται σε 4 σημεία:
1. αποτίμηση των εργασιών στα προηγούμενα Eurogroup
2. αναφορά στο σχέδιο Μοσκοβισί…θέτει και το ζήτημα της χρηματοδότησης και της ρευστότητας (σημείο στο οποίο επέμεινε ιδιαίτερα στην εισήγησή του στη διάρκεια του συμβουλίου ο Ευκλείδης Τσακαλώτος)
3. προτάσεις για βιωσιμότητα του χρέους
4. όχι θριαμβολογίες (σε ότι αφορά στο αποτέλεσμα του ελληνικού δημοψηφίσματος και στο εντυπωσιακό 61% στο Όχι)- αναφορά στο κοινό ανακοινωθέν του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών πλην ΚΚΕ (όπως γράφει ο υπουργός Οικονομικών).

Μάλιστα ο Guardian χαρακτηρίζει την… αβλεψία του νέου υπουργού Οικονομικών ως «λάθος σχολιαρόπαιδου» να παρουσιαστεί στο Eurogroup με τις προσωπικές του σημειώσεις σε δημόσια θέα.

ntaiselmploum-tsakalwtos

«Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος» διέπραξε ένα «λάθος σχολιαρόπαιδου» στο πρώτο του Eurogroup, επιτρέποντας να φωτογραφηθούν οι προσωπικές του σημειώσεις, που ήταν γραμμένες σε σημειωματάριο ξενοδοχείου», σχολιάζει το site της βρετανικής εφημερίδας, που καλύπτει με συνεχή ενημέρωση τις εξελίξεις αναφορικά με το ελληνικό ζήτημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here