Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προσέφυγαν πρόσφυγες κατά της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας

0
5

 

Την ακύρωση της συμφωνίας μεταξύ Βρυξελλών και Άγκυρας για τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών ζητούν δύο μετανάστες που κατέθεσαν ξεχωριστές προσφυγές τον Απρίλιο στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με ανώνυμη πηγή, είναι η πρώτη φορά που μετανάστες προσφεύγουν κατά της συμφωνίας. Ωστόσο, πιθανότατα το δικαστήριο θα απορρίψει το αίτημα ως απαράδεκτο.

Οι δύο μετανάστες, ένας Πακιστανός και ένας Αφγανός, «φιλοξενούνται επί του παρόντος σε προσφυγικούς καταυλισμούς στην Ελλάδα». Κατέθεσαν τις προσφυγές τους στις 22 Απριλίου 2016 αλλά δεν έχουν γίνει γνωστά τα νομικά επιχειρήματα που προβάλλουν.

Σύμφωνα με τη συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας, που έχει ως στόχο να ανακόψει τις μεταναστευτικές ροές από τα τουρκικά παράλια προς τα ελληνικά νησιά, επιτρέπεται να στέλνονται πίσω στην Τουρκία οι μετανάστες -συμπεριλαμβανομένων και των Σύρων αιτούντων άσυλο- που έφτασαν στην Ελλάδα μετά τις 20 Μαρτίου.

Σε αντάλλαγμα, η Ευρωπαϊκή Ένωση δέχτηκε να χορηγήσει έξι δισ. ευρώ στην Άγκυρα και δεσμεύτηκε, να παραλαμβάνει κάποιον άλλον απευθείας από την Τουρκία, για κάθε Σύρο που στέλνεται πίσω.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here