Στο Γαλάτσι μεταφέρθηκαν 400 πρόσφυγες από την πλατεία Βικτωρίας

0
15
6109148

Στο κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο του Γαλατσίου μεταφέρονται, με λεωφορεία του ΟΑΣΑ,  οι πρόσφυγες από την πλατεία Βικτωρίας.

Μέχρι στιγμής, έχουν μεταφερθεί περισσότερα από 400 άτομα.

Την ίδια ώρα, στην πλατεία Βικτωρίας βρίσκονται σε εξέλιξη δύο παράλληλες συγκεντρώσεις με αποτέλεσμα η οδός Γ’ Σεπτεμβρίου – στο ύψος της πλατείας – να παραμένει κλειστή.

Η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και στην Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) διαδηλώνει ενάντια στις «ρατσιστικές συνάξεις μίσους».

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής του ΚΕΕΡΦΑ Πέτρος Κωνσταντίνου «είμαστε υπέρ της μεταφοράς προσφύγων σε κλειστούς χώρους, αλλά ζητάμε από τον δήμαρχο Αθηναίων να ανοίξει χώρους στο κέντρο της Αθήνας». «Συγκεντρωθήκαμε εδώ για να αποτρέψουμε τις προκλήσεις της Χρυσής Αυγής», πρόσθεσε.

Τη δική τους συγκέντρωση πραγματοποιούν και κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι ζητούν να αδειάσει η πλατεία από πρόσφυγες και μετανάστες. Καταστηματάρχης της περιοχής ο οποίος διατηρεί καφετέρια στην πλατεία υποστήριξε ότι «τα καταστήματα έχουν καταστραφεί τελείως, ο τζίρος έχει πέσει κατά 90% και δεν έχουμε να πληρώσουμε τις δόσεις στο ΙΚΑ και τους μισθούς στους υπαλλήλους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here