Στο «χορό» των κινητοποιήσεων και οι φαρμακοποιοί

0
5

 

 

Σε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες προσανατολίζονται οι φαρμακοποιοί, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στο «άνοιγμα» του κλάδου σε μη φαρμακοποιούς από την κυβέρνηση.

Το σχέδιο με το οποίο βρέθηκαν αντιμέτωποι οι εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) κατά την επίσκεψή τους στο υπουργείο Υγείας, περιλαμβάνει τη δυνατότητα ίδρυσης φαρμακείου από μη φαρμακοποιούς με πλειοψηφικό πακέτο μετοχών, συμμετοχή φαρμακοποιού στο μετοχικό κεφάλαιο και μέγιστο αριθμό πέντε αδειών ανά επιχειρηματία.

Σημειωτέον, ότι η συνάντηση δεν ήταν προγραμματισμένη και ουσιαστικά δρομολογήθηκε με πρωτοβουλία των φαρμακοποιών, έπειτα από τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Σταθάκη μετά τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους των Θεσμών ότι το υπουργείο Υγείας επεξεργάζεται σχετική πρόταση για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων, την οποία έχει παρουσιάσει και στους δανειστές.

Ο κ. Λουράντος ζήτησε να πληροφορηθεί επισήμως από τον υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό, την πρόταση της ελληνικής πλευράς για το θέμα, η οποία φέρεται να έχει γίνει αποδεκτή από τους Θεσμούς.

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ επανέλαβε την πρόταση του Συλλόγου για υιοθέτηση του γερμανικού μοντέλου, σύμφωνα με το οποίο το 51% της ιδιοκτησίας παραμένει σε πτυχιούχο φαρμακοποιό και το υπόλοιπο 49% σε φυσικό πρόσωπο.

Η πρόταση για τις κινητοποιήσεις διαρκείας θα υποβληθεί από τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) στη γενική συνέλευση του κλάδου, το ερχόμενο Σάββατο.

Την Παρασκευή, ο Σύλλογος προγραμματίζει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, στην Αριστοτέλους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here