Στο «μικροσκόπιο» των αρχών η περιουσία της Λεπέν

0
7

 

Στο στόχαστρο της γαλλικής δικαιοσύνης μπαίνουν οι δηλώσεις περιουσιακής η γαλλική υπηρεσία που είναι αρμόδια για τους ελέγχους και την παραπομπή υπόπτων.

«Υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες» για το κατά πόσο οι δηλώσεις των δύο ευρωβουλευτών ήταν ακριβείς και ειλικρινείς δεδομένου ότι είχαν υποτιμηθεί ορισμένα ακίνητα περιουσιακά στοιχεία που ανήκουν από κοινού στον ιδρυτή του Εθνικού Μετώπου και τη νυν ηγέτιδα του κόμματος, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ανώτατη Αρχή για τη Διαφάνεια στη Δημόσια Ζωή.

Τα αδικήματα αυτά τιμωρούνται με πρόστιμο ύψους 45.000 ευρώ, τριετή φυλάκιση και δεκαετή στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων των παραβατών.
Όλες οι δημοσκοπήσεις φέρουν τη Μαρίν Λεπέν να περνά στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών του 2017 στη Γαλλία.

Σύμφωνα με την Ανώτατη Αρχή, υπάρχουν επίσης ερωτηματικά για το κατά πόσο ο Ζαν-Μαρί Λεπέν συμπεριέλαβε στη δήλωσή του ορισμένα κινητά περιουσιακά στοιχεία του. Του καταλογίζεται κυρίως ότι παρέλειψε να δηλώσει έναν τραπεζικό λογαριασμό που διατηρούσε στην Ελβετία αλλά και ράβδους χρυσού για τις οποίες έχει ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα, από τον περασμένο Ιούνιο, από την υπηρεσία καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες του υπουργείου Οικονομίας (Tracfin).

Το απόγευμα η Μαρίν Λεπέν ανακοίνωσε με τη σειρά της ότι προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης για δικαστική διερεύνηση της δήλωσής της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here