Στο μικροσκόπιο των γερμανικών αρχών 40 ισλαμιστές

0
8

 

Οι γερμανικές αρχές ερευνούν 40 υποθέσεις στις οποίες εκτιμάται ότι Ισλαμιστές εισήλθαν στη χώρα με το πρόσφατο προσφυγικό κύμα από τη Μέση Ανατολή, όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή αστυνομία.

Ο αριθμός δείχνει πως οι υποθέσεις αυτές έχουν διπλασιαστεί από τον Ιανουάριο και είναι πιθανό να αυξήσει τις ανησυχίες για το επίπεδο της απειλής στη Γερμανία, η οποία δεν έχει πληγεί από ευρείας κλίμακας ισλαμιστικές επιθέσεις, όπως αυτές σε Γαλλία και Βέλγιο.

Στο παρελθόν, η γερμανική κυβέρνηση είχε υποβαθμίσει τους κινδύνους να εισέλθουν μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στην Ευρώπη μαζί με το κύμα των μεταναστών, εν μέρει για να αποφύγει να ενισχύσει τις ανησυχίες της κοινής γνώμης για την εισροή, που έφθασε πέρυσι το ρεκόρ του 1,1 εκατ. ανθρώπων.

Εκπρόσωπος της γερμανικής ομοσπονδιακής αστυνομίας δήλωσε ότι υπήρξαν στη χώρα 369 προειδοποιήσεις για εξτρεμιστές που ενδέχεται να εισήλθαν στη χώρα αφότου επιταχύνθηκε πέρυσι η εισροή των προσφύγων, 40 από τους οποίους χρήζουν περαιτέρω έρευνας από τις αρχές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here