Στο ναδίρ τα ποσοστά του κόμματος της Μέρκελ λόγω προσφυγικού

0
8

Στο ναδίρ τα ποσοστά του κόμματος της Γερμανίδας καγκελάριου Άγκελα Μέρκελ λόγω του αυξανόμενου κύματος προσφύγων, όπως καταδεικνύει δημοσκόπηση της εταιρείας INSA για λογαριασμό της εφημερίδας Bild.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, η δημοτικότητα του CDU/CSU υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα του τελευταίου έτους, στο 38,5 %. Η αποδοχή, μάλιστα, είναι 1% μειωμένη σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Παράλληλα, και η δημοτικότητα των σοσιαλιστών του SPD, που συμμετέχουν στην ευρεία κυβέρνηση υπό την Merkel, υποχώρησε κατά μία μονάδα, στο 23,5%.

Ως εκ τούτου, η συνολική αποδοχή της συγκυβέρνησης CDU/CSU-SPD υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών, ήτοι από τις πρόσφατες εκλογές και έπειτα.

«Η προσφυγική κρίση δημιουργεί προβλήματα κυρίως στο «στρατόπεδο» των συντηρητικών και η ευρεία κυβέρνηση συνασπισμού είναι πιο αδύναμη από ποτέ», ανέφερε ο διευθυντής του INSA στην Bild.

Την ίδια ώρα, το κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς είδε τη δημοφιλία του να ανεβαίνει κατά 0,5%, στο 10,5%, ενώ οι Πράσινοι κατά 1%, επίσης στο 10,5%.

Το δεξιό AfD και το φιλελεύθερο Free Democrats είδαν αμετάβλητη τη δημοτικότητά του, στο 6% και το 4% αντίστοιχα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here