Στο Ντίσελντορφ ελληνικό κλιμάκιο στον αγώνα κατά της φοροδιαφυγής

0
5

 

Στο Ντίσελντορφ ταξιδεύει ελληνική αποστολή 25 στελεχών του υπουργείου Οικονομικών, της Γενικής Γραμματείας Καταπολέμησης της Διαφθοράς και της Οικονομικής Αστυνομίας με επικεφαλής τον αναπληρωτή υπουργό Τρύφωνα Αλεξιάδη προκειμένου να αποκτήσουν την τεχνογνωσία σε θέματα φοροδιαφυγής και να παρακολουθήσουν ειδικά σεμινάρια.

Την ελληνική αποστολή θα υποδεχθεί ο υπουργός Οικονομικών του κρατιδίου, Νόρμπερτ Βάλτερ – Μπόργιανς, με τον οποίο ο κ. Αλεξιάδης, θα παραχωρήσει κοινή συνέντευξη Τύπου, όπου θα δημοσιοποιηθούν και οι λεπτομέρειες του εγχειρήματος.

Η εκπαίδευση των υπηρεσιακών στελεχών, σε σεμινάριο διάρκειας μίας εβδομάδας, θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά από ειδικά καταρτισμένους Γερμανούς συναδέλφους τους στην Ακαδημία Δια Βίου Εκπαίδευσης του Υπουργείου Οικονομικών του κρατιδίου στη Βόννη και θα αφορά στους τομείς του οικονομικού εγκλήματος, του φορολογικού ελέγχου, της είσπραξης των φόρων και της χρήσης ηλεκτρονικών μέσων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς. Το σεμινάριο θα επαναληφθεί και την επόμενη εβδομάδα, για επιπλέον είκοσι πέντε υπηρεσιακά στελέχη από την Ελλάδα.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών της Β.Ρηνανίας – Βεστφαλίας, το κρατίδιο ανταποκρίνεται στην επιθυμία της Ελλάδας να στηρίξει τη δημιουργία μιας λειτουργικής φορολογικής διοίκησης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών, στην αποστολή συμμετέχουν ο Γενικός Γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, Γεώργιος Βασιλειάδης, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Γεώργιος Πιτσιλής και ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΔΟΕ Κωνσταντίνος Χρήστου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here