Στο πλευρό του ΙΚ ήθελαν να πολεμήσουν τρεις Γάλλοι που προφυλακίστηκαν

0
7

 

 

Δύο Γάλλοι υπήκοοι προφυλακίστηκαν στα μέσα Νοεμβρίου στο Παρίσι, καθώς υπάρχουν σε βάρος τους υποψίες πως επεδίωκαν να ενταχθούν στις τάξεις της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στη Λιβύη μέσω Τυνησίας, δήλωσαν την Δευτέρα στο Γαλλικό Πρακτορείο δικαστικές πηγές.
Οι δύο νεαροί άνδρες, 19 και 20 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι συνελήφθησαν στην Τυνησία, κοντά στα σύνορα με τη Λιβύη και δεν γνωρίζονταν πριν εγκαταλείψουν το γαλλικό έδαφος, παραδόθηκαν στις γαλλικές αρχές την 13η Νοεμβρίου
Ο πρώτος κατάγεται από τη Λιόν (κεντροανατολική Γαλλία) και ο δεύτερος από τη Μασσαλία (νότια).
Σύμφωνα με τις καταθέσεις τους, ήθελαν να πάνε στη Λιβύη για να εκπαιδευτούν, ενώ ο τελικός τους στόχος ήταν να πάνε να πολεμήσουν στις τάξεις του ΙΚ στη Συρία.
Παρότι ο στόχος των δύο ανδρών ήταν να πάνε στη Συρία, είναι η πρώτη φορά που η Λιβύη εμφανίζεται σε κάποια από τις περίπου 200 δικαστικές διαδικασίες σε βάρος επίδοξων μαχητών στη γη του τζιχάντ.
Προφυλακίστηκε επίσης η κοπέλα του νεαρού από τη Μασσαλία, που είχε ασπαστεί το Ισλάμ. Αντιμετωπίζει κατηγορίες για σύσταση και συμμορία και σύνδεση με την τρομοκρατία.
Μετά την προφυλάκισή της παραδέχθηκε τη δέσμευσή της στον τζιχάντ και εξήγησε ότι καθώς δεν μπορούσε να πάει στη γη του τζιχάντ, θα επεδίωκε να διαπράξει μια τρομοκρατική ενέργεια στη Γαλλία.
Στο σπίτι της βρέθηκαν λάβαρα που πιστοποιούν την πίστη της στους σκοπούς του Ισλαμικού Κράτους, όπως και διάφορα έγγραφα, ορισμένα εκ των οποίων περιγράφουν τη συνδεσμολογία εκρηκτικών μηχανισμών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here